hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alpargün Apartmanı davası görüldü… Müteahhitten "malzeme" savunması

    KAYNAK DHA

    Adana'daki Alpargün Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli ilk depremde yıkılmış, 96 kişi hayatını kaybetmişti. Apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'ün yargılandığı davanın üçüncü duruşmasından da karar çıkmadı. Apartmanda yakınlarını kaybedenlerse bir kez daha adalet istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dönemin deprem yönetmeliğini uyguladım" dedi. 96 kişiye mezar olan apartmanın enkazında görülen kumun dolgu malzemesi olduğunu öne sürdü. Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

    Adana'nın Çukurova ilçesindeki 14 katlı Alpargün Apartmanı, 6 Şubat'taki ilk depremde yerle bir oldu. O apartmanda 96 kişi can verdi. Yargı süreci başladı.

    Alpargün Apartmanı davası görüldü… Müteahhitten malzeme savunması

    Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada savcı esas mütalaasını açıkladı, "Sanık Hasan Alpargün'ün üzerine atılı "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi" yönünde görüş sundu.

    Sanık müteahhit "İnşaatı kanunlara uygun inşa ettim, eksik malzeme kullanmadım." dedi. Alpargün, "Belediye ekipleri denetim yaptıktan sonra iskan verdi, benim hatam olsa iskan verilmezdi" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alpargün Apartmanı davası görüldü… Müteahhitten malzeme savunması

    Müşteki avukatları ise Konya Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı ikinci bilirkişi raporu dikkate alınarak sanık Alpargün'ün "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılmasını, savcılığın bu yönde mütalaasını değiştirmesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, sanık Hasan Alpargün'ün tutukluluk halinin devamına, esas hakkında mütalaaya karşı savunma hazırlanması için taraflara süre verilmesine ve diğer eksikliklerin giderilmesine karar verdi. Mahkeme davayı 27 Eylül'e erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow