hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Türklere çifte vatandaşlık yolu açıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya'da yaşayan Türkler için tarihi bir gelişme yaşandı. 21 yıl önce kaldırılan çifte vatandaşlık hakkı geri getirildi. Alman vatandaşlığı da almak isteyenler artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacak. Yürürlüğe giren yasayla vatandaşlığa geçiş süresi de hayli kısaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da yaşayan Türkler için 21 yıl önce kaldırılan çifte vatandaşlık hakkı geri geldi. Alman vatandaşlığı da almak isteyenler artık konsolosluklara giderek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacak.

    2000 yılından sonra Alman vatandaşlığına geçenler de yeniden Türk vatandaşlığını alabilecek.

    Almanyada Türklere çifte vatandaşlık yolu açıldı

    Yürürlüğe giren yasayla vatandaşlığa geçiş süresi de hayli kısaldı. Vatandaşlık almak isteyenlerin ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirildi. Ayrıca okul ya da mesleki başarı, iyi Almanca bilgisi, kamu yararına faaliyetler gibi özelliklere sahip olanlar ve başarılı entegrasyon gösterenler 3 yıl sonra Alman vatandaşlığına geçebilecek.

    Federal Meclis Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, şartları yerine getiren tüm Türk vatandaşlarına Alman vatandaşlığına başvurmaları çağrısı yaptı.

    Uzun süre çifte vatandaşlık için mücadele veren eski Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Almanya’nın artık vazgeçilmez olan göç olgusunu tamamen kabul etmesidir. O anlamda tarihi bir olaydır” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanyada Türklere çifte vatandaşlık yolu açıldı

    Yürürlüğe giren yasaya göre birinci kuşak göçmenlere ve 67 yaş üstündekilere yazılı Almanca testi kalkacak. En az 5 yıldır Almanya’da yaşayan göçmenlerin çocukları da Alman vatandaşı olabilecek.

    Vatandaşlığa başvuranlardan Alman anayasasının özgür demokratik temel düzenine bağlılığı istenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow