hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALEVLERLE MÜCADELE || Bakan Yumaklı: Çanakkale Yangını kontrol altında

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, dün Çanakkale, Bolu ve İzmir'deki orman yangınları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yumaklı Çanakkale'deki yangının kontrol altında olduğunu duyurdu. Bakan ayrıca Cumartesi ve Pazar günü meteorolojik verilerin rüzgar bakımından alarm verdiğini ve nemin çok düşeceğini bu yüzden alarm durumunda tedbirlerin alındığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde;

    Çalışmalar iyiye gidiyor. Bu mücadele meyvesini verdi ve Çanakkale yangının kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum.

    Manisa'daki yangın kırsal alandan başlayıp orman alanına geçmişti. Bölgeden 8 km ötede yeni bir yangın başladı. Nemin düşük olması ve yüksek rüzgarla birlikte burada da yangın büyüdü. Arkadaşlarımız yangınlar mücadele ediyor.

    Orada da gece boyunca yangına müdahale edildi. Kısmen kontrol altına alındı ancak gün içinde güzel haberi vereceğiz. Diğer yangın Bolu'daydi. İlk andan itibaren 8 helikopter ve 536 personel sevk edildi. Günün ağarmasıyla birlikte takviye devam ediyor. Orayla ilgili çalışmalar iyiye gidiyor. Biraz da bitki örtüsünün farklı olması sebebiyle çıkan yangınla görünün arasında fark var. Ben de birazdan Bolu'ya geçmiş olacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Karşıyaka'daki yangına arkadaşlarımızın müdahalesi devam ediyor. Gün içinde bilgi vereceğim.

    'ÖNÜMÜZDEKİ 3 GÜN RİSK YÜKSEK'

    Meteorolojik veriler 3 günde yüksek risk olduğunu söylüyor. Biz tüm kamu kuruluşlarımız olarak bu 3 gün için alarmdayız. Düşük nem, yüksek rüzgar ve hava sıcaklığı... Bunlar yangın oluşması için ortam oluşturan unsurlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow