hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES geç başvuruları ne zaman başlayacak, saat kaçta bitecek?

    ALES geç başvuruları ne zaman başlayacak, saat kaçta bitecek
    expand

    ALES geç başvuru işlemleri ÖSYM AİS sayfasından yapılabilecek. Kurumun kartlı ödeme sistemi üzerinden başvuru ücretini yatıran adaylar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan sınava katılabilecekler. Peki, ALES geç başvurusu ne zaman başlayacak ve başvuru ücreti ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES geç başvurusu ÖSYM tarafından yarın alınacak. 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü başlayacak olan başvurular aynı gün 23:59’da tamamlanacak. Kurumun resmi internet adresi üzerinden başvurularını yapabilecek olan adaylar AİS’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giril yaptıkları takdirde başvurularını gerçekleştirebilecekler.

    GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 ALES / 2 başvurusu yarın yapılacak. Geç başvuru ücreti olarak belirlenen 180 TL’lik ücreti yatıran adaylar başvuru işlemlerini tamamlayarak sınava katılabilecek.

    GEÇ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ…

    ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

    2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 22 Eylül 2019 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa'da (sadece Sonbahar Dönemi Sınavı) yapılacak.

    Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow