Akşam ezanı saat kaçta okunacak? Diyanet il il akşam namazı saatleri…
Akşam ezanı saatleri Diyanet tarafından ‘namaz vakitleri’ sayfası üzerinden kullanıcılarla paylaşılıyor. İbadet görevini yerine getirmek üzere “akşam ezanı saat kaçta?” sorusuna yanıt arayan kişiler diledikleri ili seçerek kolayca sorgulama yapabiliyorlar. Peki, bugün akşam namazı ne zaman okunacak ve akşam namazı saat kaçta kılınacak?
Akşam ezanı saatleri 8 Kasım 2019 Cuma günü namaz kılacak kişiler tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilen namaz vakitleri her gün kurumun resmi internet adresi üzerinden sorgulanabiliyor. İllerde güneşin doğuş ve batış saatlerinin farklılık göstermesi nedeniyle ezan saatleri de değişiklik gösteriyor. Peki, hangi ilde akşam namazı saat kaçta kılınıyor?
8 KASIM AKŞAM EZANI SAATLERİ
Bazı iller için tespit edilen akşam namazı saatleri şöyle;
- İSTANBUL AKŞAM NAMAZI SAATİ 18:00
- ANKARA AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:47
- İZMİR AKŞAM NAMAZI SAATİ 18:13
- ADANA AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:43
- KONYA AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:52
- BURSA AKŞAM NAMAZI SAATİ 18:02
- ANTALYA AKŞAM NAMAZI SAATİ 18:01
- GAZİANTEP AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:34
- MERSİN AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:46
- SAMSUN AKŞAM NAMAZI SAATİ 17:30
TÜM İLLERİN AKŞAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
AKŞAM NAMAZI NE ZAMANA KADAR KILINIR?
Akşam namazının vakti; güneşin batması ile başlayıp, Ebû Hanîfe’ye göre güneşin batışından sonra ufukta kalan aydınlık kayboluncaya kadar devam eder. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Akşam namazı vaktinin başlangıcı güneşin batışı, sonu da ufkun kayboluşudur” (Tirmizî, Salât, 2; 282) buyurmuştur. Bir rivayette de Hz. Peygamber (s.a.s.), yatsı namazını şafağın kaybolmasından sonra kılmıştır (Darekutnî, I, 496).
Rivayetlerdeki ‘şafak’ veya ‘ufuk’ kelimeleri İmam Ebû Hanîfe’ye göre, kırmızılıktan sonraki beyazlıktır. Ayrıca Ebû Hanîfe bu konuda delil olarak, “Akşam namazı vaktinin sonu ufkun karardığı vakittir” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, XI, 570; bkz. Ebû Dâvûd, Salât, 2; Taberânî, Mu’cemü’l-Kebir, XXVII, 160) hadisine dayanmıştır.
İmam Ebû Yûsuf ve İmam Muhammed’le birlikte diğer mezheplere göre ise akşam namazının son vakti, güneşin batışından sonraki kızıllık gidinceye kadar devam eder. Zira hadisteki şafak güneşin batışından sonraki kızıllıktır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), şafak kızıllıktır. O kaybolunca namaz vacip olur.” (Dârekutnî, es-Sünen, I, 506; bkz. Muvatta, Vukûtu’s-Salât, 23; Zeylaî, Nasbu’r-râye, I, 233) buyurmuştur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER || İzmir'de 3 polisi yaralamışlardı! Adliyeye sevk edildiler
İstanbul'da yıkım sırasında şok! Yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı: Yatak odası açıkta kaldı
22 Kasım 2024 cuma namazı vakti saat kaçta? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati, öğle ezanı vakti
Ağaca çarpan otomobil ikiye bölündü, sürücü olay yerinde can verdi
'Turuncu' uyarı verilmişti: Sağanak yağış olumsuz etkiledi... İşyerleri sular altında!