hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'li Gedikli'den ilginç yorum

    AKPli Gedikliden ilginç yorum
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Arap baharı olan ülkelerde kime başkaldırılıyor? Diktatörlere... Sivil dikta var ya oralarda. Şimdi aynı konsepti Türkiye'ye uyarlamaya çalışıyorlar. Oradan Türkiye'ye sırayı getirecekler'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gedikli, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Gedikli, yazar Paul Auster'ın Türkiye ile ilgili açıklamaları konusunda sorulan soruya şu yanıtı verdi: "Neocon-Ergenekon kadrosu Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu yapı Türkiye ile her zaman uğraşıyor. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa devreye girip dönen çarklara çomak sokmaya, suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Türkiye'de kaos, korku, kriz yaratmak istiyorlar. Ama Neocon-Ergenekon kardeşliği beyhude bir çaba içerisinde. Türkiye'deki güven ve istikrar ortamını kimse yıkamaz. Türkiye hukuk devleti rotasındadır, demokrasi rotasındadır. Bunların parolası, meşru iktidarı yıpratmak, mümkünse devirmek, darbe. Bu grubun şifresi ise sivil dikta. Bütün yapılanları, konuşulanları sivil diktaya bağlıyorlar, sürekli bunu işliyorlar. Paul Auster de bunun için devreye girdi. Mesela Sayın Başbakanımız 'dindar bir nesil yetiştireceğiz' diyor, işi gelip sivil diktaya bağlıyorlar. Sayın Başbakanımız bu sözü mesela 2005'te söyleseydi sivil diktaya bağlamayacaklardı, irticaya bağlayacaklardı. Çünkü o zamanki şifre irticaydı ama irticayı 2007'deki AK Parti kapatma davasının ardından kullanmamaya başladılar. İrtica gündemden düştükten sonra yeni öcü 'sivil dikta' oldu. Şifre bir zamanlar komünizmdi. Komünizm bitti, şifre İran devriminden dolayı irtica oldu bir süre... 1993'ten Susurluk olayına kadar da şifre bölünme olmuştur. Refahyol iktidarı ile birlikte şifre irticaya dönüştürüldü."

    -"1993'te Türkiye'de darbe yapılmış aslında"-

    "Neocon-Ergenekon takımı, aslında 1993'te Türkiye'de darbe yaptı. 1993 yılı darbe yılıdır Türkiye'de" diyen Gedikli, Turgut Özal'ın ve Eşref Bitlis'in ölümü, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olması, Uğur Mumcu'nun ölümü, paşaların öldürülmesi, Sivas Madımak Oteli'nde olanlara dikkati çekti. O dönemde, bu tür olayların açık bir şekilde görülmediğini ama faili meçhuller sebebiyle bunun bu şekilde olduğunu çok net görülebildiğini belirten Gedikli, şöyle devam etti: "1993'te Türkiye'de darbe yapılmış aslında. O yüzden Türkiye, 1990'lı yılları kaybetti. Faili meçhuller dışında ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık, kaos 1993'te yaşanan darbenin sonuçlarıdır. Neocon-Ergenekon yapısı öyle bir yapı ki devletin içine çöreklenmiş, adeta bir ur gibi. Bunlar bir nevi gözü dönmüş insanlar. Düşünün kendi komutanlarını infaz ediyorlar. Gazeteciler konuşuluyor
    ama komutanları infaz etmişler. Eşref Bitlis'in ölümü şüpheli, Turgut Özal'ın ölümü şüpheli. Susurluk olayında bu yapı bir anlamda deşifre oldu. Neocon-Ergenekon ortaklığının amigoları medya... Dikkat ederseniz ne söylerseniz söyleyin konuyu sivil diktaya bağlıyorlar papağan gibi. Bu biraz da Arap Baharı ile bağlantılı. Arap baharı olan ülkelerde kime başkaldırılıyor?
    Diktatörlere... Sivil dikta var ya oralarda. Şimdi aynı konsepti Türkiye'ye uyarlamaya çalışıyorlar. Oradan Türkiye'ye sırayı getirecekler. Orada Arap Baharı var, Türkiye'de de bahar olması lazım. Onların konsepti açısından Türkiye'de de sivil bir dikta olacak ki bir başkaldırı olsun, bir isyan olsun. 'Burada biz bunalıyoruz, gazeteciler içeride' gibi söylemlerin hepsi aynı tezgahın ürünü. Yapı böyle bir yapı."

    -"Paul Auster'ı muhtemelen dolmuşa getirmişler"-

    Türkiye'ye istikrarsızlık getirmek isteyen unsurların bir takım gibi görev paylaşımı yaptıklarını belirten Bülent Gedikli, "Neocon-Ergenekon kadrosunda teknik direktör Şimon Peres; kaleci, teröristbaşı Abdullah Öcalan; geri üçlüde, Nicholas Sarkozy, Angela Merkel, Benjamin Netenyahu; orta sahada, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük; ileride de Kemal Kılıçdaroğlu ve Selehattin Demirtaş var. Kulübün başkanları da finansal oligarklar. Finans lordları yani. Bunlar finansal operasyonlar yapıyorlar. Faiz lobiciliği yürütüyorlar ama AK Parti Hükümeti, kriz lobisini nakavt etti. Türkiye'de ilk kez kriz lobisi, faiz lobisi nakavt oldu. Türkiye'ye operasyon çektiler ama başarılı olamadılar. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, artık kendi kişiliğini buldu" dedi.

    Paul Auster'ın Şimon Peres, Salman Rüşdi gibi isimlerle gayet samimi pozları bulunduğunu kaydeden Gedikli, "Bu zat bir kere Türkiye ve İsrail konusunda bir cahil. Türkiye'nin siyasi tarihini bilmiyor. Gazeteciler içeride diyor ama Türkiye'de daha önce neler olduğu konusunda en ufak bir fikri yok. Bu adama sormak lazım, sen Türkiye'deki darbeler tarihini biliyor musun ey Auster? Türkiye'de darbeler nasıl olmuş, darbeler nasıl teşvik edilmiş? Bu gazeteciler, bu tür girişimler konusunda neler yazmışlar, neler söylemişler, bundan haberin var mı? E-muhtıra olmuş, bu konuda ne düşünüyorsun? İktidar partisine kapatma davası açılmış, bu konuda fikrin var mı? Bu ülkede olan bitenleri biliyor musun da sen kalkmışsın hemen buradan bir beyanat veriyorsun? Paul Auster'ı muhtemelen dolmuşa getirmişler. Birden bire böyle bir açıklama yapması ilginç. Auster, aynı zamanda İsrail'in de cahili. Noam Chomsky'ye İsrail'de yapılanlar ortada. Chomsky, Auster'a İsrail'in nasıl bir ülke olduğunu iyi anlatabilir." diye konuştu.

    -"(Herkesi alıp dindar yapacağız) diye bir şey yok. Zaten Allah da öyle bir şey söylemiyor"-

    "AK Parti'nin başarıları, Neocon'ları ve Ergenekoncuları ürkütüyor" diyen Gedikli, şunları kaydetti: "Ergenekonla mücadele, bölücü örgüt PKK ile mücadeleyi kolaylaştırıyor, etkin hale getiriyor. Bunu süreç içinde de çok açık ve net göreceğiz. Faili meçhullerin ortaya çıkması, ordumuz açısından çok olumlu bir süreçtir. Geçmişteki yapıda bazı komutanların korktuğunu bile görüyoruz. Ayaklarla başlar karışmış, belli değildi. Bunlar şimdi yerli yerine oturuyor. Her taş yerinde ağırdır. Her kurum kendi görevini yaptığı takdirde güç kazanır, ağırlık kazanır. Farklı göstermeye çalışıyorlar ama şu anki süreç bu açıdan olumlu bir süreç. Devlet gerçek kimliğine kavuşuyor, devlet şimdi ancak kendi kimliğini buluyor. Devlet kimliğini bulamamıştı, kimliksizdi. Türkiye, bu açıdan şu anda tarihi bir kavşakta.

    Türkiye'de dindar olmanın önünün açılması lazım. Sanki bu hep açıkmış gibi konuşuyorlar Türkiye'de. Bu ülkede bir dönem dindarlığın önünde her şey engeldi. İsmet İnönü döneminde yapılanlardan, yasaklananlardan ve toplanan kitaplardan, 1990'lı yıllarda yapılanlara kadar her şey ortada. İnsanların inanç özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması lazım. İnançlı dindar insanların bir yerlere gelmesinin de engellenmemesi lazım. Türkiye'de irtica kampanyaları altında bu da yapıldı. İnançlı birçok insana yapılanlar ortada. Sayın Başbakanımız inanç özgürlüğüne dikkatleri çekti. Yoksa 'herkesi alıp dindar yapacağız' diye bir şey yok. Zaten Allah da öyle bir şey söylemiyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow