hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP binası ve Emniyet'i taşladılar

    AKP binası ve Emniyeti taşladılar
    expand

    Ağrı Doğubayazıt'ta, TSK'nın Kuzey Irak'taki operasyonunun durdurulmasını isteyen DTP'liler bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yaklaşık 400 kişilik grup AKP ilçe binası ile yanındaki işyerleri ve Emniyet Müdürlüğü'nü taşladı.

    Polisin havaya ateş açarak, gözyaşartıcı bomba ile bastırdığı olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
     
    Doğubayazıt'ta DTP İlçe Başkanlığı tarafından Kuzey Irak'a yönelik kara harekatını protesto etmek için bugün saat 12.30 sıralarında basın açıklaması yapıldı.
     
    DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt'ün Belediye önünde yaptığı basın açıklamasına, Belediye Başkanı DTP'li Mukaddes Kubilay da katıldı.
     
    Kubilay'ın harekatın durdurulmasını isteyen açıklaması ardından ayrılmasıyla birlikte yaklaşık 400 kişi Doğubayazıt'ta yürüyüşe geçti.
     
    Öcalan ve PKK lehine slogan attılar
     
    Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atan DTP'liler, İsa Geçit caddesindeki AKP Doğubayazıt İlçe Başkanlığı'na taş atarak pencere camlarını kırdı. AKP binası ile birlikte çevredeki dükkanlar da taşlandı.
     
    Grupta bulunanlar kendilerine müdahale etmek isteyen polise de taş attı. Bunun üzerine Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan takviye kuvvet istendi.
     
    Güvenlik kuvvetleri, göstercileri durdurmak için havaya ateş açtı, göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı. Saldırgan tutumunu sürdüren grup ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü taşladı.
     
    Polis, emniyet önünde güvenlik kordonu oluştururken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gösterilerden zarar gören esnaf, bunun üzerine işyerlerini kapattı.
     
    Doğubayazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu'nun izinli olması nedeniyle bu göreve vekaleten bakan Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, "Basın açıklaması DTP'li bir grup tarafından provoke edilmiş. Esnafın zararı var. Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow