hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den 'Doğum oranı' için çalıştay

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti, düşen doğum oranlarına ilişkin tedbirleri konuşmak üzere 2 Temmuz'da çalıştay düzenleyecek. Çalıştayda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bir sunum yapacak. Akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda, doğum izni süresinin uzatılması, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi gibi başlıklar gündeme gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOĞUM İZNİ, KREŞ VE BAKIM TEŞVİKİ SEÇENEKLERİ MASADA

    AK Parti aile yapısının güçlendirilmesi ve doğum oranlarının artırılmasını çalıştayla ele almaya hazırlanıyor. Doğum izninin uzatılması, ikinci ve üçüncü çocuğa teşvik verilmesi, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi gibi başlıklar akademisyenlerle tartışılacak.

    AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ DA KATILACAK

    AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı 2 Temmuz’da doğum oranlarındaki düşüşü ve alınabilecek tedbirleri değerlendirmek üzere bir çalıştay düzenleyecek. Çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katılacak. Bakan Göktaş’ın bir sunum yapması da bekleniyor.

    DÜŞEN ORANIN ARTIRILMASI İÇİN TEDBİRLER GÖRÜŞÜLECEK

    Geçtiğimiz yıl 1.51’e gerileyen doğurganlık hızı nüfusun kendini yenileme eşiğinin altında kaldı. Hem toplumdan, hem de AK Parti MKYK’sından bu kapsamda adım atılmasına dönük talepler üzerine harekete geçilecek. Akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek çalıştayda nüfus artış hızındaki düşüşe karşı öneriler konuşulacak. Sonuç raporu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında da konu gündeme gelmiş, Bakan Göktaş, “Hayata geçireceğimiz yeni modellerle, esnek ve uzaktan çalışmalar modelleri dahil, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kalkmasını hedefliyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow