hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti yeni reformlara hazırlanıyor!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti, gelecek 1 yılda hayata geçireceği kapsamlı reformları çalışmaya başladı. Hedef orta gelir tuzağının yukarısına sıçramayı sağlayacak bir iklim yaratmak. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Türkiye’nin önünü açacak düzenlemelere ihtiyaç var ve onları yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kopenhag Kriterleri’ni gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz” sözlerini hatırlattı. Yapılan reform hazırlıklarını anlattı.

    AK Parti yeni reformlara hazırlanıyor

    AK Parti, yeni bir reform dalgasını hayata geçirmek üzere hazırlanıyor. Genel Başkanvekili Efkan Ala, gazetecilere yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

    AK Parti yeni reformlara hazırlanıyor
    AK Parti yeni reformlara hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ekonomide öngörülebilirliği, hukuka güveni ve adaleti artıracak reformları gündemimize aldık. Gelecek yılları altın yıllar olarak görüyoruz. Önümüzdeki bir yılı üst gelir grubuna sıçramak, yapısal dönüşümü sağlayacak reformları hayata geçirmek için bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Bir yılı dolu dolu geçirip mesafe kat edeceğiz. Ekonomi, hukuk ve sivil toplum alanında eş zamanlı reformlar gelecek.” dedi.

    GENEL MERKEZDEN, BAKANLIKLARDAN GÖRÜŞ TOPLANIYOR

    Efkan Ala, genel merkez birimlerinden ve bakanlıklardan görüş toplandığını, CİMER ve Kamu Başdenetçiliği'nden şikayetlerin incelendiğini anlattı. Ala, gelecekteki seçimsiz 4 yılın verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, ''Avrupa Birliği müktesebatında olup; Türkiye’nin yararına olan reformlar da hayata geçecek. Reformlar çok alanlar, eş zamanlı ve ince işçilik gerektiren reformlar olacak” dedi.

    AK Parti, malların serbest dolaşımı, iş kurma hakkı ve serbestisi, sermayenin serbest dolaşımı gibi alanlarda reform adımlarını yoğunlaştıracak bunun yanında istihdam, gümrük birliği iyileştirmeleri, tarımsal planlama başlıklarında da adımlar atılacak.

    SALDIRGAN KÖPEK SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

    AK Parti Genel Başkanvekili Ala’ya saldırgan sokak köpeği meselesindeki yasa hazırlığı da soruldu. Ala, “Sokakta köpek olmaz. İnsanları parçalıyorlar, buna seyirci kalamayız" dedi. Yurt dışındaki tur şirketlerinin Türkiye tatillerini kuduz uyarısı ile pazarladığını belirten Ala, “Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor… Meclis tatile girmeden yeni yasayı göreceğiz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow