hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... AK Partili Özlem Zengin'den CNN TÜRK'te Dilruba Kayserilioğlu açıklaması

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Hakan Çelik ile Hafta Sonu'nda gündeme dair değerlendirmede bulundu. Zengin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanıp dün tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'yla ilgili, "Buradaki konuda benim şahsi önerim tutuksuz yargılansın, yargılama olmasın değil. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. Kullandığı ifadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söylediği daha rahatsız edici, 'hiç pişman değilim' dedi. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Çelik’le Hafta Sonu konu ve konuklarıyla gündem yaratmaya devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin Hafta Sonu’na konuk oldu… Yeni dönemde meclis gündeminde hangi başlıklar olacak? AK Parti özgürlükler ve siyasi reformlar konusunda nasıl bir yol izleyecek? Siyasetteki kutuplaşma ve toplumsal ayrışmalar Türkiye’yi nasıl etkiliyor? Çalışanların ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için hangi adımlar atılabilir? 

    SON DAKİKA... AK Partili Özlem Zenginden CNN TÜRKte Dilruba Kayserilioğlu açıklaması

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklaması şu şekilde;

    Savunma sanayiinde oluşan öncülük çok önemli. Vatandaşlarımızın çok alakası var bu konudaki gelişmelere. TEKNOFEST'e gelen gençler zaman zaman Meclis'e de geliyor. Bunları gördüğünüzde geleceğe dair çok ümitvar oluyorsunuz.

    8 YAŞINDAKİ NARİN NEREDE?

    Aranmaya devam ediyor. Yeni bir bilgi yok. Ben de konuyu takip ediyorum. Yanlış bazı haberler sebebiyle yayın yasağı geldi. Çok kısa zaman içerisinde netice alınacağını düşünüyorum. İnşallah evladımız bulunur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MECLİS'TEKİ YUMRUKLU KAVGA

    Her an oluyormuş gibi bir şey TBMM'ye haksızlık olur diye düşünüyorum. TBMM'de kavgaları artıran şeylerden biri içtüzüğün yeterli gelmemesi. İçtüzük üzerine oturup sakince konuşmamız gerekiyor. Şuna üzülüyorum medya sadece kavgaları haber yapıyor. Medya da sosyal medya da kavgaya teslim oluyor. Bir sürü uzlaşılan konu var, bunlar haber olmadı. Mahmud Abbas geldiğinde çok büyük bir uzlaşı yok muydu? Kavganın maalesef reytingi var. 

    DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU SORUŞTURMASI

    Hiçbir konuyu olması gereken zeminde tartışamıyoruz, üzülüyorum. Hukuk aslında bize ne zaman tutukluluk olup olmayacağını söylüyor. Buradaki konuda benim şahsi önerim tutuksuz yargılansın, yargılama olmasın değil. Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. Kullandığı ifadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söylediği daha rahatsız edici, 'hiç pişman değilim' dedi. Ben pişman olmasını beklerdim. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak.

    "İSTENMEYEN İSİM" İDDİASI

    O kadar kolay ki karşıtlık üzerinden kendinizi anlatmak. Önemli olan kendi fikrinizi bir kötü inşa etmeden anlatmak. Bunu yapmak yerine mesela söylemediğiniz şeyler üzerinden linç ediliyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En alevlendiği dönem 2023 seçimleriyle beraber. Sosyal medyadaki izleri takip ettiğinizde gerçek görülüyor.

    (Sosyal medyadan gelen yorumlar) Buradan bir çağrı da bulunabilir miyim; bunlar önyargı. AK Parti dışında bir yerde olmadım, olmayı düşünmedim. Meclis'e gelsinler, konuşalım, müzakere edelim. Meclis'e davet ediyorum.

    Sosyal medyayla ilgili bir hukuk düzeni tüm dünyada yetersiz kalıyor. Bu mecraların kullanımıyla alakalı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

    SOKAK KÖPEKLER YASASI

    Aynı anda iki dengeyi korumamız gerekiyor. Son zamanlarda sahipsiz köpekler insanlara zarar verdi. Bizim önce insanların can güvenliğini sağlamamız gerekiyor. Öte yandan hayvanlara zarar vermek bir cezaya tabii. Hayvana işkence ve öldürmeye ceza var. Bu yeni kanunla da hayvanlara zarar veriliyorsa ona ceza var. Barınak sayısının artması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow