AK Parti binasını işgal eden askerler bu savunmayı yaptı

15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi İstanbul Sütlüce’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal eden askerlerin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Duruşmada savunma yapan askerlerin hepsi darbe girişiminden habersiz olduklarını ve toplumsal bir olaya müdahale etmek için AK Parti binasına girme emri aldıklarını söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminde AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal eden askerlerin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Duruşmada savunma yapan askerlerin hepsi darbe girişiminden habersiz olduklarını ve toplumsal bir olaya müdahale etmek için AK Parti binasına girme emri aldıklarını söyledi.
Ankara'daki darbeci askerlere yönelik ilk dava
Son dakika MHP'de istifa depremi
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sütlüce’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal eden askerlerin yargılandığı davanın ilk duruşması bu sabah başlamıştı.
İddianamede adı geçen 14’ü tutuklu, 74 sanığın kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin özeti okunmuştu.
Kimlik tespiti sırasında tutuksuz askerlerden 20’sinin duruşmaya katılmadığı tespit edildi.
Tatbikat dediler
İddianamenin özetinin okunmasının ardından öğle arası verildi. Öğle arasından sonra sanıkların savunmalarına geçildi.
Akşam saatlerine kadar süren ilk duruşmada, Uzman Çavuş Hüreyre Can Çatal, Uzman Çavuş İbrahim Tıraş, Uzman Çavuş Şahin Kurt, Uzman Çavuş Reşat Ardıl ve Uzman Çavuş Feyyaz Yörük’ün savunmalarını yapmalarının ardından duruşma bugünlük sona erdi.
Savunmalarını yapan 5 asker de emir komuta zincirinde hareket ettiklerini söyledi. Bazı sanıklar durumun kendilerine Metris Kışlasından AK Parti binasına tatbikat olarak aktarıldığını ifade ederken, bir kısmı ise terör olayına müdahale etmek için oraya geldikleri şeklinde kendilerine bilgi verildiğini iddia etti.
Sanıklarının savunmalarının alınmasına yarın sabah devam edilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye, NATO Amfibi Görev Kuvveti Komutanlığı Öncesi Güç Gösterisi Yapıyor
SİVAS OTOBÜS KAZASI ÖLÜ YARALI SAYISI: Sivas yolcu otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?
İstanbul, Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçilere silahlı saldırı: 1 bekçi ağır yaralı
Son Dakika Kaza Haberi... Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var!
Park etmek istediği otomobille bahçeye düştü