Af yasası Meclis’ten geçti mi? Af yasası ile ilgili son dakika haberler
Ceza infaz düzenlemesi ya da kamuoyundaki yaygın tabiriyle af yasası ile ilgili gelişmeler geçtiğimiz haftadan itibaren özellikle hükümlü yakınları tarafından merak ve heyecanla takip ediliyor. Peki, af yasası Meclis’ten geçti mi? İşte, 12 Nisan af yasası ile ilgili son dakika haberleri…
Af yasası ya da 70 maddelik ceza infaz düzenlemesi ile ilgili hükümlü yakınları hafta başından itibaren “Af yasası Meclis’ten geçti mi?” ve “Af yasası kabul edildi mi?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, ceza infaz yasası ya da yaygın kullanımıyla af yasası TBMM’de kabul edildi mi? İşte, merak edilen soruların cevabı…
Af yasası geçtiğimiz hafta Cuma günü TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülüp onaylandı. Salı günü TBMM’de içerisinde ceza infaz yasasıyla ilgili düzenlemelerin de yer aldığı bir dizi düzenleme için görüşmelere başladı. Görüşmeler bugün de devam ediyor. Af yasasının bugün TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi bekleniyor.
"AF YASASI" KİMLERİ KAPSIYOR?
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Şu anda yapmakta olduğumuz infaz düzenlemesi, hem bugüne kadar işlenmiş hüküm, infaz aşamasına geçilmiş ve yargılama aşamasında bütün suçları kapsamaktadır hem de bundan sonra işlenecek olan Allah korusun tabi ki arzu etmeyiz suçlara da uygulanacak bir müessese getiriyoruz" dedi.
Özkan’ın açıklamaları hafta başında yaptığı açıklamalar ise şöyle:
Düzenlemeyi TBMM Başkanlığı'na sevk ettik. Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır.
Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili cezaların taban ve tavan oranını 2 yıl artırıyoruz.
2 yıllık denetimli serbestlik sürecini 3 yıla çıkarıyoruz.
Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir.
DENETİMLİ SERBESTLİK 3 YILA ÇIKARILDI
Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek herkese maktu bir yıl uygulama yerine ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama öngörülmektedir. 2 yıllık denetimli serbestlik sürecini 3 yıla çıkarıyoruz.
0-6 YAŞ ÇOCUĞU OLANLARA KONUTTA İNFAZ
65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınlar ve adli tıp raporu çerçevesinde kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarla konuttan infazını mümkün hale getiriyoruz.
90 BİN KİŞİ YARARLANACAK
Geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında 45 bin kişi bu düzenlemeden yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle bu süreçten yararlanacaklarla birlikte bu rakam 90 bine ulaşıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Çanakkale Ayvacık'taki Deprem Tüm Marmara İçin Uyarı Niteliğinde!
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Grand Kartal Otel'de Yangın Sonrası Yıkım Görüntüleri
Otel faciasında 12. kattan atladı! Kararı babasıyla görüntülü konuşma sırasında vermiş