Adrasan'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya’nın Kumluca ilçesinin turistik bölgesi Adrasan‘da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Adrasan'da dün başlayan orman yangını 20 saat sonra kontrol altına alınırken, soğutma çalışması başlatıldı.
Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiinde dün saat 11.00 sıralarında başlayan orman yangını, gece boyu müdahaleyi sürdüren kara ekiplerinin çalışmasının ardından sabah saat 07.00 sıralarında kontrol altına alındı. Bu sabah ise 4 helikopter ve 2 uçağın da katıldığı soğutma çalışması başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasında rüzgarın etkisini yitirmesi, nem oranının yükselmesi ve kara ekipleri sayısının artırılmasının etkili olduğu belirtildi. Yanan alan miktarı ise 150 hektarı geçti.
Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, "Yangın tamamen kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi