hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Oktar’ın güncel yapılanma davası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adnan Oktar silahlı suç örgütünün güncel yapılanmasına ilişkin davada ikinci duruşma görüldü. Adnan Oktar ile örgüt üyeleri arasında iletişimi sağladığı iddia edilen avukat hakkında “durma kararı” çıktı. Detayları getirelim ekranlarınıza.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çatı dava onandı. Adnan Oktar’ın 8 bin 658 yıllık cezası Yargıtay’da onandı. O dakikalarda Adnan Oktar, suç örgütünün güncel yapılanması için hakim karşısındaydı.

    Adnan Oktar’ın hükümlü olduğu Erzurum Cezaevi’nde avukatları aracılığıyla örgüt üyeleriyle iletişim kurduğu ve bu yolla örgüt üyelerine talimatlarını ileterek örgütün varlığını cezaevinde de sürdürdüğü iddiası ile başlamıştı yargılama süreci.

    Davanın ilk duruşmasında Adnan Oktar, iddiaları reddetmiş “aldığım nefes bile kontrol ediliyor nasıl örgüt yöneteyim” diyerek savunmuştu kendini.

    Adnan Oktar’ın güncel yapılanma davası

    Duruşmaya Adnan Oktar SEGBİS sistemi ile bağlandı. Oktar ile "kediciklerin" arasında geçen diyaloglar ise duruşmaya damga vurdu. Kedicikler Adnan Oktar’a, “Beyaz sana çok yakışmış melek gibisin maşallah” dedi. Bunun üzerine Adnan Oktar ayağa kalkıp kıyafetlerini gösterdi.

    4 saat süren duruşmada mahkeme, avukatların da yargılandığı davada “durma kararı” verdi. Böylece güncel yapılanmaya ilişkin yargılanan avukatlar hakkında ayrı bir dava açılacak. Adnan Oktar suç örgütü ile iltisaklı olduğu belirtilen avukatların yargılaması ayrı bir dosyada devam edecek.

    Adnan Oktar’ın güncel yapılanması davası çarşamba günü de devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow