Adli sicil kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte e-devlet sabıka kaydı alma işlemleri
e-devlet’e entegre edilen hizmet sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. En çok kullanılan hizmetlerden biri olan adli sicil kaydı sorgulama işlemleri ise işe giriş ve benzeri durumlarda sıklıkla tercih ediliyor. Peki, e-devlet’ten adli sicil kaydı nasıl alınır, sabıka kaydı olarak da adlandırılan hizmet hangi bakanlığa bağlı?
Adli sicil kaydı sorgulama işlemleri Adalet Bakanlığı bünyesinde verilen hizmetler arasında bulunuyor. Adalet Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri içerisinde yer alan sabıka kaydı sorgulama devletin elektronik ortamdaki kapısı üzerinden kolaylıkla alınabiliyor. İşte aşama aşama adli sicil kaydı sorgulama işlemleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar…
SABIKA KAYDI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
E DEVLET ADLİ SİCİL KAYDI NASIL ALINIR?
TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet’e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın. Karşınıza şu uyarılar çıkacak;
- Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 4 adet belge oluşturulabilir. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.
- Oluşturulacak belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce "Belgenin Neden Verileceği" alanının seçiminde dikkatli olmalısınız.
- Oluşturulacak sonuç belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numaranızı" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Adli Sicil Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir.
- Oluşturulan adli sicil sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise öncelikle bulunduğunuz yerin mahalli adli sicil bürosuna, tereddütlerinizin giderilmemesi halinde Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne başvurunuz.
- Adli sicil ve/veya arşiv kaydınızın bulunmaması halinde Almanca,İngilizce,Fransızca,İtalyanca,İspanyolca,Flemenkçe,Danca ve Portekizce dillerine tercüme edilmiş sorgulama sonucu alabilirsiniz. Adli sicil ve/veya arşiv kaydınız bulunması halinde bulunduğunuz yerin mahalli adli sicil birimine veya Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne başvurunuz.
- Yabancı dile tercüme edilmiş sorgulama sonucuna apostil şerhi verilmesinin istendiği durumlarda; en yakın Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Bu uyarıları okuduktan sonra “yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum” kutucuğunu tıklayın ve devam et butonuna basın.
Daha sonra belgeyi isteyen kurumun resmi kurum mu özel kurum mu belirleyin.
İlk seçeneği işaretledikten sonra karşınıza çıkan seçenekler arasından belgenin sizden neden istendiğini belirtin.
Son olarak boşluğa belgenin verileceği kurumun adını yazın ve sorgula seçeneğine basın. Ardından adli sicil kaydı belgeniz elinizde olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EHLİYET YENİLEME SON TARİH: Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana kadar uzatıldı?
KYK burs ve kredi ücreti aylık ne kadar, kaç TL? 2024-2025 KYK burs miktarı kaç lira?
SON DAKİKA! Bebek katilleri için hesap günü: Yenidoğan çetesi davası başlıyor!
POMEM 32. dönem alımları lisans ve ön lisans kadro dağılımı! 12 bin polis alımı başvuruları ne zaman?
SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Cumhur İttifakı uyarısı