hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanlığı 'Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü' sınavı isyanı

    Adalet Bakanlığı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü sınavı isyanı
    expand
    KAYNAKÜmit Türk / DHA

    Adalet Bakanlığı'nın 'Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü' sınavlarında yüksek puanlar almalarına rağmen sözlü sınavda listenin sonuna bırakıldıklarını ileri süren bir grup adliye personeli adliye önüne eylem yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup İstanbul Adliyesi personeli, Adalet Bakanlığı'nın açtığı 'Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü' yükselme sınavlarında yüksek puanlar almalarına rağmen sözlü sınavda listenin sonuna bırakıldıklarını ileri sürerek, adliye önüne eylem yaptı.

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde saat 12.00'da toplanan yaklaşık 30 adliye personeli adına Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Başkanı Gökhan Özkan  basın açıklaması yaptı.

    Özkan, Adalet Bakanlığı'nın sözlü sınavı başarılı olmanın belirleyici unsuru haline getirmesi sonucu kariyer ve liyakat esaslarının çiğnendiğini ifade ederek, "Yazılı sınavda 95, 92, 88 gibi yüksek puan alan meslektaşlarımız listenin en sonunda kaldı" dedi.

    Yapılan uygulamayı adaletsiz bulduklarını dile getiren Özkan, "Mülakat esnasında kamera kaydı ile adayların sorulara verdikleri cevaplar ile hal ve tutumları kayıt altına alınmayarak mülakatın objektif esaslara göre yapılmadığını açık biçimde göstermektedir" ifadesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu uygulamanın çalışma barışını da bozduğunu belirten Özkan, "Şimdi Adalet Bakanlığı'na soruyorum. Bozulan bu çalışma barışını nasıl sağlayacaksınız? Adalet Bakanlığı'ndaki bu motivasyon eksikliğini ve tükenmişliği ne ile dolduracaksınız?" diye konuştu.

    "Mülakat tek belirleyici olamaz"

    Gökhan Özkan, sendika olarak açtıkları davada, Danıştay 5. Dairesi'nin 2014 tarihinde verdiği kararda, 'mülakatın tek belirleyici unsur olamayacağı, mülakatın tamamlayıcı unsur olduğunu' belirttiğini ve yürütmeyi durdurma kararı aldığını ancak Adalet Bakanlığı'nın yine de mülakatı tek belirleyici unsur olacak biçimde uyguladığını söyledi.

    Gökhan Özkan, "Ülkemizin hemen hemen bütün adliyelerinde büyük haksızlıklara neden olan bu mülakat uygulamasında adaylarda aranan ölçülerin ne olduğu merak konusudur. Buradaki ölçü referansların gücü müdür? Yoksa o benden, şu benden değil mantığı mıdır? Görülen o ki, yönetmelikte bahsi geçen puanlamaya esas olacak başlıklar değerlendirme dışı bırakılmıştır" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow