ABD'den Türkiye'ye teşekkür: Türk yetkililerin desteği için minnettarız
Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İzmir’de ABD vatandaşı 2 askeri personele yönelik gerçekleşen fiziki saldırının araştırılmasına destek veren Türk yetkililere teşekkür etti.
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İzmir’de ABD vatandaşı 2 askeri personele yönelik gerçekleşen fiziki saldırı hakkında yaptığı açıklamada, olayı takından takip ettiklerini ve söz konusu askerlerin güvende olmasından memnun olduklarını belirtti.
Jean-Pierre, sorumlularla ilgili gerekli işlemlerin Türk polisi ve yetkilileri tarafından yapıldığını aktararak, bu süreçteki çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.
PENTAGON'DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da günlük basın toplantısında, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu iki askerin herhangi bir yara almadığını ve güvende olduğunu belirterek, yerel makamlarla birlikte soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Olayı “rahatsız edici” olarak niteleyen Ryder, “Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız.” diye konuştu.
İzmir'de, dün, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2'si kadın, 13'ü erkek 15 kişilik grup, ABD vatandaşı 2 askeri personele fiziki saldırıda bulunmuştu. Polis, olayın ardından 15 kişiyi gözaltına almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yaya geçidinde Elif'in öldüğü, arkadaşının ağır yaralandığı kaza kamerada
Ümraniye'de aldatılan kadından işkenceli tuzak! Telefondaki görüntü şoke etti
Evdeki Tedavinin Ardından Hayatını Kaybetti... Şüpheli Yine Aynı: Sarı Serum!
HABER || Ege'de deprem fırtınası! Yunanistan'da yanardağ patlarsa ne olur? Türkiye'yi etkiler mi? Uzman isim yanıtladı
Film Gibi Olay... 3 Kilo Altın ve 100 Bin Lirayla 3 Gündür Oradaydı: Yakalandı!