hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 DHKP/C üyesi tutuklandı

    5 DHKP/C üyesi tutuklandı
    expand

    Çorum ve Ankara'da DHKP/C'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 kişinin tutuklandığı bildirildi. Tutuklanan kişilerin eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast hazırlığında bulunanlarla ciddi irtibatları olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerinin uzun süredir yürüttüğü çalışmalar sonucu, 27 Nisan'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Şubesi binasının da aralarında bulunduğu Çorum ve Ankara'daki 9 farklı adrese operasyon düzenlendi.

    Operasyonda, DHKP/C üyesi oldukları öne sürülen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Şubesi Başkanı Halil T, Dursun T, Hüseyin T, İbrahim E, Ender Ö. ile Gözde T. Çorum'da, Gözde E. ise Ankara'da gözaltına alındı.

    Operasyonda, çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi. Çorum'da gözaltına alınan 6 şüphelinin, DHKP/C Çorum yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları, örgüte eleman kazandırmak için özellikle liseli gençlere yönelik örgütsel eğitimler düzenledikleri tespit edildi.

    Şüphelilerin Emniyette yapılan incelemelerinde, Ankara ve İstanbul'da örgüte yönelik gerçekleştirilen  operasyonlarda tutuklanan, eski bakan Hikmet Sami Türk'ün de aralarında bulunduğu üst düzey görevlilere suikast hazırlığı içinde oldukları belirlenen 6 kişiyle ciddi irtibatları olduğu belirlendi. Halil T'nin de 2003 yılında İskilip ilçesinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen S.T'nin kardeşi olduğu anlaşıldı.

    Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra 30 Nisan'da tutuklanma talebiyle Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şüphelilerden Halil T, Dursun T, Hüseyin T, Ender Ö. ile Gözde T. tutuklandı. İbrahim E. ile Gözde E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow