37 öğrenciye Erdoğana hakaret suçlaması

Trabzon'da, aralarında eğitimci ve öğrencilerin de bulunduğu 11 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, 37 üniversite öğrencisi hakkında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Eğitim Sen üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisinin katılımıyla 13 Şubat'ta bir günlük "Laik ve bilimsel eğitim" boykotu kapsamında protesto yürüyüşü düzenledi.
Gerçekleştirilen gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu muhalefet tespit eden Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci'nin de bulunduğu 11 kişi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu muhalefet, 37 üniversite öğrencisi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulundukları iddiasıyla ifadeye çağrıldı.
Erdoğan'dan Demirtaş'a "tek adam" yanıtı
"Asla geri adım atmayacağız"
Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci suçlamaları kabul etmedikleri belirterek, "2911 sayılı kanuna muhalefet ettiğimiz iddia ediliyor. Mevcut anayasada, tüm yurttaşların önceden izin almaksızın barışçıl ve şiddetten arınık bir şekilde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı vardır. Bilimsel ve laik eğitimi savunmamızdan ve demokratik bir Türkiye mücadelemizden asla geri adım atmayacağız" dedi.
İlkokul çocuklarından sahnede bıçaklı ve kurbanlı Nevruz
Edirne Valisi sergiyi iptal etti
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER: 8 yaşındaki İrem'den acı haber!
HABER... Müteahhide Öfkenin Böylesi: Apartmandaki Sorunlara Dayanamadı Kendi Dairesini Yaktı!
Minguzzi'nin ailesini tehdit etmişlerdi! İfadeleri ortaya çıktı...
Sakarya'da kahreden haber! Birisi 3 diğeri 4 yaşındaydı... Yangında can verdiler
HABER... Mezarlıkta 'Kaçak Defin' Şoku! Kürtajla Alınan Cenin Kayıtsız Gömüldü