3. Boğaz Köprüsü asfaltı tamam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ağustos 2016 tarihinde hizmete gireceği açıklanan 3. Boğaz köprüsünün de asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Yoğun bir çalışmanın sürdüğü köprünün hemen yanında bilgisayar sistemlerinin de yer alacağı işletme binasının yapımını da başlandı.
Yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan 3. Boğaz köprüsünün otomobillerin geçeği bölümde asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Asfaltlama öncesinde çelik tabliyelerin yüzeyleri paslanmaya karşı tamamen koruma altına aldığı belirtildi. Köprüye iki kademe halinde özel bir asfalt döküldüğü öğrenildi. Asfalt çalışmalarının 11 bin 500 ton asfaltın gece gündüz yaklaşık 150 kişilik bir ekiple sürdürülen çalışmalar sonucu 2 aydan daha kısa bir sürede tamamlandığı belirtildi.
Köprüye amorsitörler takılıyor
Öte yandan inşaatın önemli bir aşaması olan eğik askı halatlarının damper montajı işlemlerinin başladığı öğrenildi. 3.Boğaz köprüsünü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sırasında 176 adet eğik askı halatının montajı yapılmıştı. Yaklaşık 6 bin 500 kilometre kablo çekimi yapılarak tamamlanan eğik askı halatlarında salınım yaşanmaması için amorsitörlü damper sistemi takılıyor.
Köprü işletme binasının inşaatına başlandı
Bu arada köprü işletmesinin yer alacağı ana işletme binasında yapımına başlandı. Köprüyle ilgili ölçümlerin yapılacağı modern cihazlarında bulunacağı işletme binası köprünün Avrupa yakasında bulunan bölümünde inşa ediliyor. Çevresi şu an küçük bir kenti andıran ana şantiye binası tamamlandığında bölgedeki tek bina olarak kalacak.
Günlük geliri en az 405 bin dolar olacak
Köprüdeki çalışmalarla birlikte yürüyen otoyol çalışmalarının önümüzdeki Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Odayeri - İkitelli ve Paşaköy - Çamlık bağlantı yolları hem otoyolun şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.
3. Boğaz Köprüsü ve otoyollarını kullanan araçlar İstanbul’a giriş yapmadan transit olarak geçebilecekler. 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş & Astaldi JV tarafından yapılacak.
Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar olacak. Köprüden geçiş ücreti ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İş Yeri Sahibi Kovada Saklıyordu: Yangın 1 Milyon Lirayı Küle Çevirdi!
Antarktika değil, Türkiye! Geceleri eksi 20 dereye kadar düşüyor...
Beyoğlu’nda Masonlar Büyük Locası Derneği'nde yangın
KPSS 2024/2 merkezi atama başvuru tarihleri ne zaman? KPSS 2024/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı?
Son Dakika! ABD’nin DEAŞ kartı artık işlemiyor: Türkiye’nin desteğiyle terörle mücadele hız kazandı! Abdulkadir Selvi Yazdı