"3 bin kişilik şerefsiz listesi yok ama..."

"Şerefsiz" tartışması büyüyor. Devlet Bahçeli'nin 'HDP'ye oy veren şerefsizler' sözünün arkasında olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Bahçeli'nin Bağcılar'da oy verenleri kasdetmediğini söyledi. Adan, Metin Özkan'ın, '3 bin kişilik şerefsiz listesi var' sözü için ise "Bizde herhangi bir liste yok, vatan hainleri ortada zaten" diye konuştu.
Adan, düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir siyaset adamı olarak niteleyerek, ifadelerini günlük heyecanlar ve gelişmelerle tespit etmediğini, mutlaka Türkiye'nin dününü, bugününü, yarınını hesaplayarak konuşan bir siyaset geleneğinin lideri olduğunu söyledi.
Bahçeli'nin 7 Haziran seçim akşamı yaptığı açıklamayı anımsatan Adan, AK Parti'nin kendisinin belirleyeceği hiçbir siyasi karara, MHP'nin destek vermesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Adan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Azınlık Hükümeti konusunda da Genel Başkanımızın ifadesi çok nettir. Azınlık hükümeti noktasında bizim destek vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın, çok net bir açıklama yaptı, 'Azınlık hükümetini destekleyeceğiz yönündeki hiçbir beyan bize ait değildir' ifadesini kullandı. MHP gücünü Türk milletinden, Allah'tan alan bir siyasi harekettir, tarihin haklı çıkardığı bir siyasi partidir. Normalleşmeye öncülük yapmaktadır, demokrasinin zarar görmemesi konusunda duyarlılıklarını devam ettirmektedir. Türkiye'nin birliği, beraberliği zarar görmesin diye çok önemli bir duruş sergilemektedir. MHP'nin düşüncelerini birilerinin saptırdığını biliyoruz. MHP Türkiye'nin çimentosudur, MHP'yi algılamakta zorluk çekenleri protesto ediyorum."
"Yalıda oturup HDP'ye oy veren şerefsizler... "
MHP'nin seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladığını kaydeden Adan, azınlık hükümetini desteklemeyeceklerini çok net bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı.
"3 bin kişilik şerefsiz listesi var"
MHP'li Adan, bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin danışmalarından Metin Özkan'ın, "3 bin kişilik şerefsiz listesi var" dediğini anımsatarak, böyle bir liste olup olmadığını sorması üzerine, "Bizde herhangi bir liste yok, vatan hainleri ortada zaten" diye konuştu.
"Bağcılar'da oy verene dememiştir"
Celal Adan, "MHP ile HDP arasında 'şerefsizlik' tartışması yürüyor. HDP'den gelen son açıklamalar çerçevesinde bunu nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna, şu cevabı verdi: "Bahçeli'nin, 'Boğazda viski içerek HDP'ye oy veren şerefsizler' ifadesinin sonuna kadar arkasındayım. Olaylar Doğu ve Güneydoğu'da cereyan ettiği zaman, 'Doğu'yu verelim de kurtulalım' diyen bu şerefsizler, aynı adamlar. Bunlar, 'Biraz daha olaylar gelişirse Türkiye'de yaşanmaz' deyip ülkeden kaçacak olan bir kesim. Bu kesimlerin vatan, millet sevgisi yok. 'Sayın Öcalan bizim liderimizdir' diyen bir partinin milletvekili adaylarına şuursuzca verilen bu oyların...
Bahçeli'nin danışmanı: "Çantamda 3 bin kişilik şerefsizler listesi var"
Sayın Genel Başkanımız 'Boğazda viski içen şerefsizler' ifadesini bilinçli bir şekilde kullanmıştır, yani Bağcılar'da oy verene dememiştir. Biz bütün siyasi partilere verilen oylara saygı duyuyoruz ama Türk askerine kurşun sıkılırken Boğaz'da varlık içerisinde viskisini yudumlarken, sessiz kalan kesimi hepiniz aşağı yukarı biliyorsunuz.
Bölücülerin siyasi uzantılarının liderlerinin veya milletvekillerinin Devlet Bahçeli Bey'e karşı kullandıkları ifadeler, sadece terbiyesizlikle ifade edilir. Sayın Genel Başkanımızla ilgili, bunların herhangi bir olumsuz ifade kullanmaları doğru değildir. Alçaklığa, her türlü şerefsizliğe öncülük yapan PKK terör örgütü ile birlikteliğine son vermemiş olan bir siyasi hareketin, Devlet Bahçeli'ye dil uzatmaya ne gücü ne de haddi yeter. Bunlar daha ileri gidip terbiyesizlik yapmasınlar."
SON DAKİKA
-
10. 25
Son Dakika Haberi! DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kalp Krizi Geçirdi! Sağlık Durumuna İlişkin Florence Nightingale Hastanesi'nden Açıklama
-
10. 22
SIRRI SÜREYYA ÖNDER SAĞLIK DURUMU: Sırrı Süreyya Önder kimdir, kaç yaşında, nereli? Sırrı Süreyya Önder evli mi?
-
10. 16
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | En düşük emekli aylığı için sürpriz rakam! İşte örnek hesaplama...
-
10. 10
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Ürdün Başbakanı Hassan ile görüştü
-
10. 03
SON DAKİKA | BIST 100 endeksi güne düşüşle başladı! Piyasalarda Fed ve enflasyon takibi
-
09. 58
DÖVİZ KURU BUGÜN: 16 Nisan Dolar Kaç TL? Euro Kaç TL? 1 Dolar Kaç Lira, 1 Euro Kaç Lira? 16 Nisan Serbest Piyasa Döviz Kurları
EN ÇOK OKUNANLAR
Yaşanan felaketi gözyaşları içinde anlattı: 30 yıllık emeğim mahvoldu
Otomobil sahipleri dikkat! Avukat hatayı buldu, o cezalar iptal ediliyor
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarını tahrip eden şüpheli tutuklandı
Aramalar sürüyor: Cumali nerede? Ekipler seferber oldu...
Şehit olmadan 1 gün önce kardeşine yazmış: Son isteği yerine getirildi