hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 yarıyıl tatili ne zaman? Sömestr (15 tatil) için kısa bir süre kaldı

    2019 yarıyıl tatili ne zaman Sömestr (15 tatil) için kısa bir süre kaldı
    expand

    Öğrenciler tarafından 15 tatil olarak adlandırılan yarıyıl tatili için geri sayım devam ediyor. Sömestr tatili öncesi velilere uyarılarda bulunan uzmanlar tatil süresinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki, bu yıl sömestr ne zaman başlayacak, yarıyıl tatili kaç gün sürecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 yılında 15 tatilin ne zaman başlayacağı öğrenciler, veliler ve öğretim görevlileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. 2018-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin kapanmasına kısa bir süre kala birçok kişi tatil planları yapmaya başladı. İşte sömestr tatili öncesi bilinmesi gerekenler ve tatil süreci ile ilgili detaylar…

    KARNELER NE ZAMAN ALINACAK, 15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    İnternet üzerinden araştırılan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 iş takvimine göre 15 Tatil, 18 Ocak 2019 tarihinde verilecek olan karnelerin ardından başlamış olacak. Sömestr tatili, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci kanaat dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

    YARIYIL TATİLİ SONRASI NE YAPILMALI?

    Öğrencileri yoğun ve stresli günlerin ardından dinlendirici ve eğlenceli bir tatil bekliyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Yorucu bir dönemin ardından öğrenciler güzelce dinlenmeli, eğlenmeli ve kendilerine zaman ayırmalılar. Fakat bu süreçte derslerden fazlasıyla uzaklaşır, düzenlerini değiştirirlerse tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşayabilirler” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatil sonrasında öğrencilerin sendrom yaşamaması adına Ayşegül Gürcü, “Ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar derslerden sonra tatile çok hızlı adapte olabilir. Fakat okula dönüşte aynı hızla uyum sağlayamaz. Bu nedenle bu geçiş döneminde çocuğunuzun eğlenmesine, dinlenmesine fırsat verirken uyku düzeninin çok fazla dışına çıkmamasına dikkat edin; ara sıra onunla dersler hakkında konuşarak okula dönüş anlamında hazırlayıcı ve destekleyici olun” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow