2019 KPSS sınavı ne zaman? ÖSYM sınav takvimi
ÖSYM sınav takviminin içerisinde yer alan KPSS lisans üzerinden 2019 KPSS sınavı, başvuru tarihleri ne zaman başlıyor? KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavları 2019 yılında yapılmayacağını önceden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi açıkladı.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2019 sınav takvimini önceki aylarda açıkladı. Her sene yapılan lisans sınavlarına dair kurumdan açıklama geldi. Dört yıllık üniversite mezunlarının gireceği sınava dair resmi bilgiler aşağıda yer alıyor:
KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür 2019 sınavı: Başvuru tarihi 3 Mayıs 2019 - 15 Mayıs 2019. Geç Başvuru tarihi 28 Mayıs 2019. Sınav günü 14 Temmuz 2019.
KPSS Alan Bilgisi 2019 sınavı: Başvuru tarihi 3 Mayıs 2019 - 15 Mayıs 2019. Geç Başvuru tarihi 28 Mayıs 2018. Sınav günü 20 Temmuz 2019 (Birinci oturum) - 21 Temmuz 2019 (İkinci oturum).
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 2019 sınavı: Başvuru tarihi 3 Mayıs 2019 - 15 Mayıs 2019. Geç başvuru tarihi 28 Mayıs 2019. Sınav günü 28 Temmuz 2019
2019 KPSS sınav sonuçları: Tüm sınavlara dair sonuçlar tek bir gün içerisinde açıklanacak. ÖSYM sonuç tarihini açıkladı: 29 Ağustos 2018.
KPSS nasıl çalışılır? Matematik üzerine
KPSS nasıl çalışılır, sorusunun altındaki en önemli etkenlerden birisi matematik dersidir. Kpss serüveninde bir çok aday matematik dersinde yeterli netlere ulaşamamaktadır.
Matematiği çok alt düzey olan öğrenciler: Matematiğim çok kötü zaten yapamam diyerek en büyük hatalardan birini yapan öğrenciler, matematiğe hiç çalışmayıp diğer derslere yüklenerek yüksek netler hedeflemektedirler. Sınavda ise her dersten belirli sayıda zor seviye de soru çıktığı için bu adayların %99’u başarısız olmaktadır. Hangi seviye de olursanız olun hiç bir dersi ihmal etmemelisiniz. Özelikle matematik dersine her aday çalışmalı, yapabileceği maksimum nete ulaşmalıdır..
Matematiği 5-10 net arasında olan öğrenciler: Bu tip öğrenciler disiplinli bir şekilde çalışarak 3-4 ay içinde kpss matematik seviyelerini 20 netlere çıkartabilir. Bu seviyede öğrencilerin yapması gereken en önemli yöntem tüm konular bittikten sonra günlük ders denemesi çözmeleri gerektiğidir. Böylelikle tüm soru tiplerine hakim olup her gün çözdüğünüz için kendinizi geliştirir ve ayriyeten de genel tekrar yapmış olursunuz. Fakat sene içinde 2 hafta-1 ay gibi ara verdiğinizde yavaş yavaş eski seviyenize dönmeye başlarsınız. Bu yüzden ara vermeden ilerlemek çok önemlidir.
Matematiği üst düzey olan öğrenciler: Bu tür öğrencilerimizin sözel bölümü zayıf olmaktadır. Genelde kpss matematik denemelerinde 25 üstü net yaparak en büyük avantajlı öğrencilerin başında gelmektedirler. Sözel derslere de hakkı ile çalıştıklarında da çok güzel puanlar almaktadırlar. Bu öğrenci kategorisinin ise yapmış olduğu en büyük hatalardan biri matematiğim ne de olsa iyi diyerek hiç matematik çalışmamaları veya bu dersten çok az sayıda soru çözmeleri olmaktadır. Bakılmadığı, çalışılmadığı zaman unutulan matematik, eğer sınava kadar çok az vakit ayırırsanız sınav da sorular ile büyük vakit kaybedip beklediğinizin çok altında netler yapabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Heyelana uykuda yakalandı! "Odanın içine topraklar girmişti"
AVM'de köpek kavgası: Güvenlik görevlisinden 'enteresan' müdahale! | Son Haberler
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI! Resimli, anlamlı Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri, mesajı 2024
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Kan donduran olay! Annesini yaraladı, eniştesinin boğazını kesti