hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı’nın 10. günü hangi tarihte?

    2019 Aşure Günü ne zaman Muharrem Ayı’nın 10. günü hangi tarihte
    expand

    Aşure Günü her yıl olduğu gibi 2019 yılında da Muharrem Ayı’nın onuncu gününde idrak edilecek. Diyanet bilgilerinin esas alınarak hazırlandığı dini günler takviminde Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün hangi tarihlere denk geldiği bilgisi paylaşılmıştı. Peki, bu yıl Aşure Günü ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşure Günü tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Kurumun yaptığı bilgilendirmeye göre Aşure Günü bu yıl Eylül Ayı içerisine denk gelecek. Her yıl Muharrem Ayı’nın onuncu günü idrak edilen gün 2019 yılında 9 Eylül’de idrak edilecek. Binlerce kişinin oruç ibadetini yerine getireceği günlerde aynı zamanda kazanlarda aşure de kaynatılacak.

    AŞURE ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

    Aşure günü bilindiği üzere Muharrem Ayı’nın 10. günüdür. Aşure orucunun ise 9 – 10 Muharrem olarak iki gün,  10 – 11 Muharrem olarak 2 gün veya 9 – 10 – 11 Muharrem olarak 3 gün tutulması tavsiye edilmiştir.

    AŞURE TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    Bu yıl ise 9 Muharrem 8 Eylül Pazar günü, 10 Muharrem 9 Eylül Pazartesi günü ve 11 Muharrem ise 10 Eylül Salı günü idrak edilecektir.

    MUHARREM ORUCU NE ZAMAN BİTECEK?

    Matem orucu veya 12 İmam orucu olarak da bilinen Muharrem Orucu Muharrem Ayı’nın birinci günü başlar ve 12 gün sürer Bilindiği üzere bu yıl Muharrem Ayı 31 Ağustos günü başlamıştı. Muharrem Ayı’nın 12. günü ise bu yıl 11 Eylül tarihine denk gelmektedir. Yani Muharrem orucu bu yıl 11 Eylül günü sona erecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow