hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu yıl asgari ücret zammı ne kadar olacak, komisyon ne zaman toplanacak?

    Bu yıl asgari ücret zammı ne kadar olacak, komisyon ne zaman toplanacak
    expand

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2019 yılı için düşünülen zam miktarını belirleyecek. Komisyonun toplanmasının ardından yapılacak değerlendirmelerle 2019 yılında bir çalışanın alacağı en düşük miktar ve işverene maliyeti açıklanacak. Peki, asgari ücret ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zam miktarı önümüzdeki günlerde toplanacak komisyon tarafından belirlenecek. Yapılacak zam oranı ile birlikte asgari ücretin 2019 yılında 1800-2200 TL arasında bir rakama ulaşması bekleniyor. İşte 7 milyona yakın kişiyi yakından ilgilendiren süreçle ilgili tüm detaylar…

    ASGARİ ÜCRET ZAMMI KOMİSYONDA TESPİT EDİLECEK

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık Perşembe günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonunda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Toplantıda, işçi ile işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak.

    GEÇEN YIL ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMUŞTU?

    2018 yılı asgari ücret tespit komisyonunda kararlaştırılan net miktar 1.603,12 TL, brüt miktar ise 2.029.50 TL olmuştu. SGK primi, işsizlik sigortası fonu, gelir vergisi ve diğer kalemlerin yer aldığı kesintilerin toplamı ise 426,38 TL olmuştu. Asgari ücretin işveren toplam maliyeti ise 2,384,66 TL olarak belirlenmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ

    AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basınla bir araya gelen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sorulara yanıt verdi. Türk-İş ve DİSK'in asgari ücret komisyonunun erken toplanmasına ilişkin taleplerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Haberlerle ilgili Bakanımızla konuşmuştum. Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak, herhangi bir şekilde takvimde bir oynama yok." yanıtını verdi.

    TÜRK-İŞ: ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLMALI

    Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ AŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında imzalanacak toplu iş sözleşmesi için Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ekonomik krizlerde en çok işsizler, emekliler ve asgari ücretlilerin bedel ödediğini belirtti. Atalay, asgari ücretin 2 bin liraya çıkarılmasını istediklerini, bin 600 lira asgari ücretin bu ülkeye yakışmadığını söyledi.

    Hükümet ile aralık ayında pazarlığa oturduklarında bu öneriyi masaya getireceklerini ifade eden Atalay, "6 milyona yakın asgari ücretli var. Bin 600 lirayı gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman geçinmek çok zor. Fakir olmak, yaşlı olmak, kimsesiz olmak zor ama bin 600 lirayla geçinmek de zor." dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow