2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM DGS sorgu sayfası
2017 DGS önlisans sonuçları ne zaman, saat kaçta ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanıyor? DGS sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kala heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınav merkezinin "sınav takvimi" içerisinde paylaştığı saat konusunda eğitim uzmanlarından önemli bilgi geldi. Öte yandan sınav merkezi, 2017 DGS tercih kılavuzu üzerinden önemli bilgiler verdi. Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil, Tablo 1 ve Tablo 2'de nelerin yapılması gerektiğini açıkladı.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 23 Temmuz'da yaptığı Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçlarını 6 Ağustos'ta açıklayacağını duyurdu. Sınav takviminde önceden 29 Ağustos 2017 tarihinde sonuçların açıklanacağını duyurulmuştu. Kurban Bayramı ve 10 günlük resmi idari izinden ötürü sınav merkezi, sonuçların açıklanacağı tarihi değiştirdi. Sonuçların 6 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacağını duyurdu.
DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak ve sonuçlar hangi sayfada yayınlanacak?
Kurum, gerek sonuçları gerek tercih sonuçlarını mesai saatlerinden önce açıklamıyor. Önceki sınav sonuçları baz alındığında sonuçlar 17:00'den sonra açıklanıyor. Sınav merkezi net bir saat vermese de sınav takvimi içerisinde paylaştığı saate göre hareket ediyor. Sınav takviminde sonuç tarihinin hemen altında saat 23:59 yazıyor. Kurum sonuçları 23:59'a kadar açıklayabilir.
Sonuçların açıklanacağı sayfaya gitmek için tıklayınız
Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil'den Tablolara dair önemli uyarılar
Sınav merkezi: Tablo 1 ve Tablo 2'de iki yıllık mezunların neler yapacağını açıkladı
Sonuçların ardından Tablo 1’den adaylar üniversitenin şartlarını inceleyecek, TABLO 2’de ise tercih yapılacak listeler. Sınav Merkezi Tablo 1 için “Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.” açıklamasında bulundu. Tablo 2 için “Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.” açıklamasını yaptı.
Kaç tercih hakkı bulunuyor?
Sınav merkezi sınava giren adaylar için 30 tercih hakkı veriyor. Kurum 30 tercih hakkının hepsinin doldurulması zorunluluğunun bulunmadığını yayımladığı kılavuz içerisinde açıkladı.
Başvurular internet üzerinde yapılacak
Kurum, başvuruların sınav merkezinin AİS sayfasında yapılacağını açıkladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI! 23 Aralık 2024 Kabine Toplantısı kararları neler? Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!
MEB 50 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!
TOKİ 250 bin konut başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları neler? TOKİ 250 BİN KONUT BAŞVURUSU 2025 E-DEVLET EKRANI!
İlk Kez Konuştu: Umut'a Görüntüleri Sordum, Bana Dedi Ki...
SON DEPREMLER LİSTESİ 23 ARALIK 2024: Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Kandilli Rasathanesi açıkladı: Kahramanmaraş, Mardin, Bilecik...