16 Mart katliamı Beyazıt'ta protesto edildi

16 Mart katliamında yaşamını yitirenler İstanbul Beyazıt'ta anıldı. Anma töreninde ölen 7 öğrenci anısına fakülte kapısına kırmızı karanfiller bırakıldı. Zaman aşımı gerekçesiyle kapanan dosyanın bir kez daha ele alınması istendi.
16 Mart 1978, İstanbul Üniversitesi'nden çıkan solcu öğrencilerin üzerine önce bomba atılmış sonra da silahlı saldırı düzenlenmiş 7 öğrenci ölmüş 41'i de yaralanmıştı.
34 yıl sonra Beyazıt'a gelen gruplar ölen öğrencileri andı.
Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri öğrenciler ve çeşitli sivil toplum örgütleri ayrı ayrı anma töreni yaptı. Beyazıt'taki olaylarda yaralananlardan Serhat Pekiner de o gün neler yaşadığını anlattı.
Anma töreninde ölen 7 öğrenci anısına fakülte kapısına kırmızı karanfiller bırakıldı, sloganlar atıldı.
Öğrenciler 34 yıl önce öldürülen 7 öğrenci için İstanbul Üniversitesi önüne bir de 16 Mart anıtı bıraktı. Yapılan basın açıklamasında davanın 2008 yılında zaman aşımına yenik düşmesi de eleştirildi.
Anma toplantıları öncesi polis üniversite çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... İlk duruşma bugün! Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldırı düzenlendi...
'Yetimhanelerde büyüdü' Osmanlı torununa onur madalyası
SON DAKİKA! Grand Kartal Otel Yangını Bilirkişi Raporu: 'Ayrıcalıklı Misafirler' İçin 78 Kişi Hayatını Kaybetti
SON DAKİKA! 31 İle Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: AFAD'dan Turuncu ve Sarı Kodlu Alarm!
Bakan Kurum'dan 'Yarısı Bizden' paylaşımı: Eski binaları artık görmeyeceğiz