hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "15 YTL'lik bir cihazın olmayışı 3 cana mal oldu"

    15 YTLlik bir cihazın olmayışı 3 cana mal oldu
    expand

    Antalya'daki köpük partisinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili açıklama yapan bilirkişi Ayhan Dolanay, köpük makinesinde olası bir kaza sırasında akımı kesmeye yarayan 15 YTL'lik cihazın olmadığını söyledi.

    Açıklamayı, Antalya'daki köpük partisiyle ilgili soruşturmanın bilirkişisi, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Dolanay yaptı. Dolanay, köpük makinesinde olası bir kaza sırasında akımı kesen şartelin olmadığını söyledi.
     
    İncelemeyi yapan bilirkişi heyeti, köpük makinesinin "standartlara uygun olmadığını, otelin sorumluluğu ve kullanıcının hatası olduğunu" tespit etti. 
     
    Ayhan Dolanay'ın açıklamasına göre, köpük makinesi üzerinde teknik koruma yoktu.
     
    Cihazda "hayat kurtaran şartel" olarak bilinen "hata akım rölesi" olsaydı makine yere düştüğünde sistem otomatik olarak kapanacaktı.
     
    Dolanay, "15 YTL'lik bu şartelin olmaması maalesef 3 cana mal oldu" dedi. Bilirkişi Ayhan Dolanay, kazanın ucuz atlatıldığı görüşünde. Dolanay'a göre daha fazla can kaybı olabilirdi.
     
    Bu arada Antalya'daki 5 yıldızlı otelde yapılan köpük partisinde, köpük makinesinin kısa devre yapması sonucu hayatını kaybeden iki israilli turistin cenazesi Telaviv'e götürüldü.
     
    Kazada ölen animasyon görevlisi Fikret şakacı da Ankara'nın Çubuk ilçesinde toprağa verildi. Tedbirsizlik sonucu bu 3 kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan köpük makinesinin operatörü Tuncay Duran ise tutuklandı.
     
    Gözaltındaki diğer zanlılar makineyi otele kiralayan şirketin sahibi ve otel müdürü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     
    Kültür ve Turizm Bakanlığı da inceleme başlattı. Talimatı bakan Ertuğrul Günay verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow