hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün (15 Temmuz Pazartesi) metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, İZBAN ve Başkentray ücretsiz mi, tramvay bedava mı?

    Bugün (15 Temmuz Pazartesi) metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, İZBAN ve Başkentray ücretsiz mi, tramvay bedava mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü toplu ulaşımı yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararda 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü uygulanacak olan sistem belli oldu. Peki, 15 Temmuz’da toplu ulaşım ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN, metrobüs, otobüs, tramvay ve metro gibi toplu taşıma bedava mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resmi bayramlarda uygulanan toplu ulaşımdaki ücret tarifesiyle ilgili beklenen açıklama geldi. 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü Milli Birlik ve Demokrasi Günü toplu taşıma kullanacak olan kişileri yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Peki, pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

    15 TEMMUZ’DA MARMARAY, İZBAN VE BAŞKENTRAY BEDAVA MI?

    Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

    METRO, METROBÜS, OTOBÜS VE TRAMVAY GİBİ TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

    Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi resmi bayramlar içerisinde yer alan 15 Temmuz’da İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde toplu ulaşımın ücretsiz olması bekleniyor. Bu kapsamda metro, metrobüs, otobüs ve tramvay ücretsiz olacak.

    İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    İBB tarafından 15 Temmuz'da İstanbul ili genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dâhil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay) araçları ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak.

    Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 15 Temmuz kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik ve anma programlarına 24 saat boyunca ücretsiz toplu ulaşım araçları kullanarak katılabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow