MEB takvimi: 15 tatil ne zaman başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2018-2019 eğitim-öğretim takvimine göre yarıyıl tatili 'sömestr' ne zaman başlayacak, 15 tatil kaç gün sürecek sorusu veliler ve öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından öğrencilere resmi açıklamada bulunuldu. Öte yandan veliler için eğitim uzmanları, ara tatilde öğrenciler ne yapmalı sorusuna cevap verdi.
MEB eğitim-öğretim takvimi 2018-2019 içerisinde okullar 17 Eylül 2018 tarihinde açıldı. Aradan 2 ay 25 gün geçti. Okullar ne zaman kapanacak sorusunun cevabı eğitim-öğretim takvimi içinde verildi.
MEB sömestr tatili takvimi
MEB tarafından yapılan açıklamada, okullar 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı, 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. 15 tatil, yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. 15 tatil ne zaman sona erecek? İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak. Okullar ne zaman kapanacak? 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.
Eğitim uzmanlarından anne ve babalara öneriler
Öncelikle çocuğun düşük not almasının nedenlerini birlikte tartışarak çözümler üzerinde odaklanılmalıdır. Aile içerisinde yapılabilecek toplantılarda çocukların da bu karar içerisinde yer almasını sağlayarak sorumluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunulabilir.
Okul zamanında belli rutinlere (kalkış saati, çalışma saati vb.) alışmış çocuklar için, tatil zamanları kimi zaman yapacak bir şeyin bulunamadığı, sıkıcı geçen “boş zamanlar” halini alabilir. Tatilin başlangıcında görülen heyecan, heves geçmeye başlayınca, yeni uğraş ve aktivitelerle vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olunmalıdır.
Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirilmeli, birbirlerini daha iyi tanımaya ve anlamaya çalışmak için değerlendirilmelidir.
Çocuğun dönem boyunca sergilediği performans diğer çocuklarla karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır.
Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolu kullanılmamalıdır. "Sen bu gidişle II. dönemde de işin zor, bu kadar çalışmayla başarılı olamazsın!" türündeki ifadeler kaygıyı arttırır, çocuğun özgüvenini azaltır.
Çocuk, her şeye rağmen koşulsuz sevildiğini ve ona güvenildiğini hissetmelidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karabük'te kartpostallık görüntü! Sarıçiçek Yaylası beyaza büründü
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!