hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    112'nin "asılsız ihbar" mesaisi

    KAYNAK DHA

    112 Acil Çağrı Merkezleri, asılsız ve gereksiz aramalar ile meşgul edilmeye devam ediyor. Bu durum hem çalışanların iş yükünü artırıyor hem de acil olaylara müdahale hızını düşürüyor. Samsun Acil Çağrı Merkezi çalışanları da bu dertten mustarip. Peki talepleri ne? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Gerek nüfus işlemleriyle alakalı çağrı merkezimize gelen ihbarlar oluyor. Yine nöbetçi eczane için, elektrik kombi arızasıyla için…”

    Oysa adından da anlaşılacağı gibi "112 Acil çağrı merkezi" sadece "acil" çağrılar için hizmette ancak kimileri özel talepleri ile hattı meşgul ediyor, yardıma ihtiyacı olan kişilerin zamanını çalıyor.

    112nin asılsız ihbar mesaisi

    Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Samsun'daki 112 Acil Çağrı Merkezi'nin telefonu da zaman zaman acil durumlar dışında arayanlar nedeniyle hizmet vermekte zorlanıyor.

    “Biz her zaman vatandaşa yardımcı olmak için bu masada nöbet halindeyiz. Bazen acil durum dışında bize başvuruyorlar. Hastane randevusu ve benzeri için bizden yardım istiyorlar.”

    112nin asılsız ihbar mesaisi

    112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları herkesten anlayış bekliyor.

    “112 Acil Çağrı Merkezi acil çağrıların geldiği bir merkez. Gereksiz, asılsız yere aramayalım, başka hayatları riske atmayalım diyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow