hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11 işçinin ölümünde 6 sanığa beraat, 7 kişiye ise hapis istemi

    11 işçinin ölümünde 6 sanığa beraat, 7 kişiye ise hapis istemi
    expand

    Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 6 sanığın beraatini, 7 sanığın ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ömer Gülmez, Mehmet Altun, Kadir Altun, Abdullah Altun, Şaban Bakırcı, Cem Yıllar ve Hikmet Tezcan ile tarafların avukatları katıldı.

    Cumhuriyet Savcısı Selçuk Cengiz, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını ve davayla ilgili esas hakkındaki mütalaasını açıklayacağını söyledi.

    Savcı Cengiz, esas hakkındaki mütalaasında, ceza sorumluluğunun şahsi olduğunu belirterek, "Yatırımcı firma yetkililerinin alt taşerona verdikleri, inşaat işinde, taşeron firmanın kusurlarından sorumlu olamayacaklarını, kovuşturma aşamasında bilirkişi raporuna itirazlar üzerine yeniden bilirkişi raporlarının oluşa ve dosya içeriğine uygun olmadığından hükme esas alınmaması kanaatine varılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

    Cengiz, bilirkişi raporunda kusursuz olduğu belirtilen sanıklar Kaan Akarsu, Sezgin Atalay, Süleyman Aslan, Arif Korkmaz, Erdal Gümüş ve Andreas Michael Hohlman'ın, mahkumiyetlerine yeterli kesin ve her türlü şüpheden arınmış delil elde edilemediğinden beraatlerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayda birinci derece asli kusurlu oldukları belirlenen sanıklar Mehmet Altun, Abdullah Altun, Şaban Bakırcı, Kadir Altun, birinci derece tali kusurlu oldukları tespit edilen sanıklar Cem Yıllar ile Ömer Faruk Gülmez ve ikinci derece tali kusurlu olarak gösterilen sanık Hikmet Tezcan'ın "taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

    Savcı mütalaasında, duruşmada tanık olarak dinlenilen ve yangın tarihinde İstanbul'da olmadığı halde olayı görmüş gibi ifade vererek, kovuşturmayı farklı yönlendirmeye çalışan ve yalancı tanıklık yaptığı tespit edilen Fatih Türk hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

    Mahkeme, taraflara esas hakkındaki beyanlarını sunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

    Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan mağdurların avukatı Gökhan Küçük, savcının mütalaasının "ilkel ve dosya kapsamından uzak olduğunu" savunarak, "İşçi sağlığı ve işçi güvenliğinin tüm mevzuatına ve yaşam hakkına saygısı olmayan bir mütalaa oldu. Mesele oraya elektrik kablolarını götüren
    çocuğa yıkıldı. Mesele konu hakkında hiçbir ehliyeti ve yeterliliği olmayan Kaldem ve Kayı firmalarının kontrolü altındaki bir firma. Bu mağdur aileler, iki yıldır hukuki mücadele veriyor. Külliyen itiraz edeceğimiz bir mütalaa oldu" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow