Mis Sokak bir günlüğüne kapandı!
Beyoğlu Belediyesi zabıtasının dükkan önlerindeki masa ve sandalyeleri kaldırma uygulaması, Beyoğlu Mis Sokak esnafı tarafından bir günlük iş yeri kapatma eylemiyle protesto edildi.
Mis Sokak'taki kafe ve restoranlarını açmayan esnaf, iş yerlerinin kepenklerine "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin işgaliye uygulamasını protesto için bir günlük kepenklerimizi kapattık- Mis Sokak esnafı" yazılı siyah afişler yapıştırdı.
Sokakta toplanan grup adına açıklama yapan esnaflarından Ahu Yükselen, 20 Temmuz akşamı Büyükşehir ve Beyoğlu belediyelerine bağlı zabıta ekiplerinin,hiçbir tebligatta bulunmadan işgaliye ruhsatı dahilindeki masa ve sandalyeleri kaldırdıklarını ileri sürdü. Yükselen, 26 Temmuz'da ise işgaliye ruhsatlarının yaya ve araç trafiğini düzenlemek gerekçesiyle iptal edildiğinin bildirildiğini, tüm masa ve sandalyeleri kaldırmak için yalnızca bir günlük süre tanındığını kaydetti.
Belediyenin masa ve sandalyelere hukuksuz bir biçimde el koymasının, Anayasa'nın güvence altına aldığı mülkiyet hakkını ihlal anlamına geldiğini öne süren Yükselen, el konulan eşyaların bir an önce geri verilmesi ve esnafın ticari hayatını zedeleyen bu uygulamadan vazgeçilmesi istendi.
Sokak esnafı daha sonra "Esnaf burada, belediye nerede?" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Gruptakiler, İstiklal Caddesi boyunca kendilerini izleyen esnafa yönelik de "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganı attı.
Beyoğlu Belediyesinin önüne gelen gruptakiler, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile görüşme talebinde bulundu. Grup adına belediye binasına giren 5 esnaf, yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından dışarıya çıktı.
Heyet adına açıklama yapan Ahu Yükselen, kendilerini kabul eden Demircan'ın, dükkan önlerine belirlenen sayıdan çok daha fazla masa ve sandalye konulduğunu söylediğini, "Ben 6 masaya izin verdim, insanlar sokak partileri yapıyor. Çok şikayet aldık. Bize biraz mühlet verin, bir düzenlemeye gideceğiz" dediğini aktardı.
Yükselen, Demircan'ın Mis Sokağı ziyaret sözü de verdiğini, ancak sormalarına rağmen çözüm için ne kadarlık bir süre gerektiği konusunda net bir şey söylemediğini kaydetti.
Belirsizlik nedeniyle personel azaltmak zorunda kaldıklarını ve sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Yükselen, esnaf olarak bundan sonra ne yapacaklarına karar vereceklerini sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Biri doktor, diğeri mühendis! Yüreğimiz yandı: Yardım için tekrar otele girmişler
Kartalkaya'da tepki çeken görüntüler! Pistler yeniden açıldı
GRAND KARTAL OTEL YIKILACAK MI? Bolu Kartalkaya yanan otel ön hasar tespit raporu!
Kartalkaya'daki yangında çocukları ile ölen çift, tatil sonrası ailelerini ziyaret edecekmiş
Özel Muayenehanede Yapılan Tedavi Hastanelik Etti: Soruşturma Başlatıldı