ZTE Blade V7 Lite inceleme
Akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası haline geldiler. Her yerde karşımıza çıkan bu akıllı telefonlara herkes sahip olmak istiyor. Tek bir fark ile. En yeni iPhone yada Samsung ürünleri için kimse sırada beklemiyor. Bir an önce sahip olma devri bitti.
Orta seviye ve hatta giriş seviyesi akıllı telefonlar bile, birçok işi rahatlıkla yapabiliyor olmaları, ilgileri bu yöne çevirdi. Öyle ki bir iPhone’a ödediğiniz paranın ¼’ünü giriş seviyesi bir telefona harcadığınızda, metal kasa tasarımı ve birçok işinizi görebileceğiniz zengin donanım birleşenlere sahip olabiliyorsunuz. Buna en iyi örnek bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz ZTE Blade V7 Lite.
Bildiğimiz bir marka
Birçok kişi ZTE’yi tanımıyor veya Çin menşeli olduğundan dolayı uzak duruyor olabilir. Oysa ZTE dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri. Öyle ki, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi birçok marka ürünlerini bu firmaya üretiyorlar. Dolaysıyla her ne kadar tanınmamış olsa da hayatımızda uzun süredir var olan bir marka olduğunu söylemeliyiz.
ZTE Blade V7 Lite, ZTE Blade V7’nin bildiğiniz kırpılmış bir ürünü. Yani donanım birleşenleri zengin olmayan sürümü. Metal bir kasa tasarımına sahip olan bu ürün, arka kısmında üst ve alt kenar bölgesinde plastik malzeme kullanıyor.
143,8x70x7,9 mm boyutu ile Blade V7’den daha küçük ve daha kalın olan ZTE Blade V7 Lite, tıpkı abisi gibi 135 gr ağırlığında. En önemli farkı ise 5.2 inç yerine 5 inç’lik bir ekran kullanması. Kullanılan bu ekran ne yazık ki 1080x720 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. 294 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ZTE Blade V7, maliyeti düşük tutmak için vasat bir ekran tercih etmiş. Parlaklık değerinin de düşük olması ürünü dış ortamlarda kullanılmasını zorlaştırıyor. ZTE Blade V7 Lite, çok daha iyi bir ekran kullanmalıydı.
Performans
Alüminyum çerçevenin altında dört çekirdekli MediaTek MTK6735P işlemcisi yer alıyor. Bu işlemci ile temel fonksiyonları sorunsuzca çalıştırabiliyorsunuz. Fakat piyasada bulunan diğer giriş seviyesi akıllı telefonlar daha güncel işlemciler kullandıklarını söylemeliyiz. MTK6735P ne yazık ki günümüzün şartlarına göre zayıf kalıyor. Zaten ürünü yeni sürüm Android işletim sistemi ile kullandığınızda performansının yeterli olmadığı hemen anlaşılıyor. Menüler arasında sanki işlemcinin frenine basılmış gibi. Uygulamaları açmak için de beklemeniz gerekiyor. Üründe kullanılan 2 Gbyte’lık bellek bile durumu kurtaramıyor. Yaptığımız Benchmark testlerinde, ZTE Blade V7 Lite’ın Samsung Galaxy S3 ayarında olduğunu gördük. Yani 4 yıl önce piyasaya çıkan bir ürün ile aynı.
Kamera
ZTE, Blade V7 Lite’ın ekranında ve performansında cimri davrandı. Kamera konusuna gelince ise herhangi bir kısıtlamaya gitmedi. Bu sayede arka kamera 13 MP’lik ön kamera da 8 MP’lik sensöre sahipler. Arka kamera, ortalamanın altında bir performans gösteriyor. Gündüz çekimlerde renk doğruluğu ve keskinlik ciddi bir zayıflık gösteriyor. Çekilen fotoğraflar ne yazık ki zengin detaylara sahip değil. Loş ortamlardaki performansı konuşmaya değer değil.
Ön kamera ise bizi şaşırttığını söylemeliyiz. ZTE burada Selfie tutkunlarını hedef alıyor ve bunu da iyi beceriyor. Bu yüzden olsa gerek ön tarafta da LED flaş yer alıyor.
Sonuç
2500 mAh’lik bir pile sahip olan ZTE Blade V7 Lite, tüm gün boyunca rahatlıkla çalışabiliyor. Bununla birlikte bir parmak izi sensörünün olması bizi şaşırttı. ZTE, uygun maliyetli bir telefonu pazara sunayım derken, donanım birleşenler konusunda fakir olan bir ürün ile karşımıza çıktı. Durum böyle olunca, genel olarak oldukça vasat olan bir ürünü kullanıcıya beğendirmeye çalışıyor. Bizim tavsiyemiz, ucuz olan bir telefondan çok işinizi görebileceğiniz bir telefon tercih etmek ve ucuz etin yahnisi yavan olur durumuna düşmemek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)
Bunları Bilmeden iPhone Kullanıyorum Demeyin! İşte Gizli Kalmış 7 Şaşırtıcı Özellik!
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…