hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YouTube’da tehlikeden nasıl uzak durulur?

    YouTube’da tehlikeden nasıl uzak durulur
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan YouTube, dolandırıcılık yapmak ve kötü amaçlı yazılım dağıtmak için onu kullanan siber suçluların hedefinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik uzmanları olası tehlikelerden uzak kalabilmek için dikkat edilmesi gereken ipuçlarını paylaştı. Bu ipuçları, kendiniz bir YouTuber olsanız bile platformda güvende kalmanız için faydalı olacaktır.
    Güçlü ve benzersiz oturum açma kimlik bilgileri kullanın. Güçlü parolalar oluşturun ve bunları birden fazla sitede tekrar kullanmaktan kaçının. Google tarafından sunulan başka bir kimlik doğrulama biçimi olarak geçiş anahtarlarını keşfedin.

    Güçlü bir 2FA kullanın. Ek bir güvenlik katmanı için 2FA’yı yalnızca Google hesabınızda değil diğer tüm hesaplarınızda da kullanın. Mümkün olan her yerde, SMS tabanlı yöntemler yerine kimlik doğrulama uygulamalarını veya donanım güvenlik anahtarlarını içeren 2FA’yı seçin.

    E-postalar ve bağlantılar konusunda dikkatli olun. YouTube veya Google’dan geldiğini iddia eden e-postalara veya mesajlara şüpheyle yaklaşın, özellikle de kişisel bilgilerinizi veya hesap kimlik bilgilerinizi istediklerinde. Gönderenin e-posta adresini kontrol edin ve kimlik avı belirtilerine bakın. Aynı şekilde şüpheli bağlantılara tıklamaktan veya bilinmeyen kaynaklardan gelen ekleri indirmekten kaçının. Bu yöntem, güvenilir ve doğrulanmış kaynaklardan gelmedikleri sürece YouTube’da tanıtılan uygulamalar veya diğer yazılımlar için de geçerlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşletim sisteminizi ve diğer yazılımları güncel tutun. Bilinen güvenlik açıklarına karşı korunmak için işletim sisteminizin, tarayıcınızın ve diğer yazılımların güncel olduğundan emin olun.

    Hesap hareketlerinizi takip edin. Şüpheli eylemler veya oturum açma girişimleri için hesap etkinliğinizi düzenli olarak kontrol edin.

    Kendinizi eğitin. YouTube da dahil olmak üzere çevrimiçi ortamda sizi hedef alan en son siber tehditler ve dolandırıcılıklar hakkında bilgi sahibi olun. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek, bu tehditlerin kurbanı olmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

    Şüpheli içeriği bildirin ve engelleyin. Şüpheli veya zararlı içerikleri, yorumları, bağlantıları veya kullanıcıları platforma bildirin. Bu tür kullanıcıları engellemek, sizinle veya diğer insanlarla daha fazla iletişim kurmalarını önleyebilir.

    Cihazlarınızı güvence altına alın. Çeşitli tehditlere karşı koruma sağlamak için cihazlarınızda çok katmanlı güvenlik yazılımı kullanın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow