hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi’den düğmesiz akıllı telefon projesi

    Xiaomi’den düğmesiz akıllı telefon projesi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Xiaomi’nin, 2025’in ilk yarısında piyasaya süreceği iddia edilen düğmesiz akıllı telefon projesi dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu özelliği, telefonun en belirgin yönü olacak gibi görünüyor. Ancak, düğmelerin yerini neyin alacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Bu, hareket kontrolleri, basınca duyarlı kenarlar veya sesli komutlar gibi farklı teknolojilerin bir kombinasyonu olabilir. Xiaomi’nin bu alanda hangi yenilikleri sunacağı merak konusu.

    Zhuque, ayrıca ekran altı selfie kamerasıyla da donatılacak ve bu teknolojinin, Samsung’un önceki girişimlerinden daha başarılı olması bekleniyor. Kamera teknolojisinin geliştirilmesi, Xiaomi’nin bu düğmesiz telefonu ile fotoğrafçılıkta da yeni bir standart oluşturmayı hedeflediğini gösteriyor.

    Cihaz, şirketin Nisan ile Haziran 2025 arasında piyasaya sürmeyi planladığı Xiaomi 15S Pro’da kullanılacak olan Snapdragon 8+ Gen 4 SoC ile desteklenecek. Snapdragon 8+ Gen 4’ün, Snapdragon 8 Gen 4’ün geliştirilmiş bir versiyonu olması bekleniyor ve bu yonga setinin 2024 yılının Ekim ayında tanıtılması planlanıyor.

    Zhuque’nin başarılı olup olmayacağı konusunda ise henüz net bir öngörü bulunmuyor. Cihaz, Meizu Zero gibi bir niş demo ürünü olarak mı kalacak yoksa büyük bir yenilik dalgası mı başlatacak, bunu zaman gösterecek. Firmanın bu cesur hamlesi, mobil teknoloji dünyasında büyük ilgi uyandırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow