Xiaomi Türkiye pazarına yeni bir soluk getirecek
Çinli üreticilerin son yıllarda büyük bir yükseliş içerisinde olduğunu zaten biliyoruz. Keza bu durumu yaptığımız haberlerde de sık sık dile getiriyoruz. Şu an en çok telefon satan 5 şirkete baktığımızda, bunlarının 3’ünün Çinli olduğu da gün gibi aşikar.
Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi hızlı yükselişini sürdürüyor. Peki Xiaomi Türkiye pazarına ne zaman girecek? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar.
Peki Çinli akıllı telefon üreticileri nasıl bu kadar kısa süre içerisinde, bu denli büyük bir pazar payına hakim olmayı başardı? Aslında bu durumun cevabı son derece basit. Tabi ki agresif fiyat politikaları sayesinde. Ucuz fiyatlar, kaliteli işçilikle bir araya geldiğinde ortaya muazzam bir başarı tablosu çıktı.
Bu başarı tablosunun mimarlarından birisi de hiç şüphesiz Xiaomi. Bu yazımızda Xiaomi Türkiye pazarına girecek mi yoksa girmeyecek mi konusunu masaya yatıracağız.
Ucuz fiyatlar, kaliteli işçilik
Az önce de belirttiğimiz üzere Çinli akıllı telefon üreticilerinin kısa sürede önemli başarılar elde etmiş olması, pek çok değişkene bağlı. Fakat buradaki ana değişken uygulanan agresif fiyat politikası diyebiliriz.
Malum Çin’de işçilik giderleri oldukça düşük. Doğal olarak Çinli firmaların üretim maliyeti, diğer batılı şirketlere oranla çok daha az oluyor. Bu durum Çinli üreticilerin akıllı telefonlarını daha ucuz fiyatlardan satmasına önemli bir katkı sağlıyor.
Haliyle kaliteli işçilik, ucuz fiyatla birleştiğinde de ortaya muazzam bir başarı tablosu çıkıyor. Bu durumda şaşıracak pek birşey yok. Yani bunu Çinli değil de Güney Koreli bir şirket yapsa, kullanıcılar için yine değişen pek birşey olmayacaktı.
Başarının mimarı Xiaomi
Gelelim asıl konumuza. Yani Xiaomi’ye. Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi kısa süre içerisinde önemli işler yaptı. Asya pazarında geniş bir kitleye ulaşan firma, Hindistan’da en çok akıllı telefon satan şirket olmayı başardı.
Bu başarısının ardından global pazarda da kendini kanıtlamak isteyen Xiaomi, halka açılma kararı aldı. Halka açılma kararı, bir bağlamda Xiaomi’nin tamamen globalleşme hedeflerinin kararlılığını ortaya koyuyor. Zira şirketin yetkili isimleri halka arz ile gelecek olan paranın, globalleşme yönünde atılacak adımlar için harcanacağını dile getirdi.
Peki bu gelecek planları içerisinde Xiaomi Türkiye de yer alıyor mu? İşte bizleri asıl ilgilendiren kısım burası. Çünkü Xiaomi Türkiye’de resmi olarak bulunmamasına karşın, 3. parti ithalatçılar sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine erişmiş durumda. Doğal olarak Xiaomi’nin ülkemize gelmesi yönünde hayli yoğun bir talep var. Öyleyse gelelim asıl sorumuza. Xiaomi Türkiye’ye gelecek mi? İşte yanıtı.
Xiaomi Türkiye’ye ne zaman gelecek?
Öncelikli olarak şunu belirtmemiz gerekiyor. Xiaomi yetkilileri henüz Türkiye pazarı hakkında bir açıklamada bulunmuş değil. Fakat bazı somut gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Xiaomi’nin ilk hedefi ABD pazarına girip burada geniş bir kitleye erişmekti.
Fakat Trump hükümetinin Çinli firmalara açtığı savaş, Huawei ve ZTE gibi isimlerin maddi yaptırımlarla karşı karşıya kalması, Xiaomi’nin ABD pazarına biraz daha mesafeli yaklaşmasına neden oldu. Açıkçası Xiaomi yetkilileri şu anda ABD pazarını geri plana alarak önceliklerini Avrupa’ya kaydırmış durumdalar.
Haliyle durum böyle olunca kullanıcıların aklına tek bir soru geliyor. Xiaomi Türkiye’ye de gelecek mi? Muhtemelen bu er ya da geç olacak. 2018 yılında böyle birşeyin gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Fakat 2019 yılında Xiaomi Türkiye pazarına adım atabilir. Bunu zaman gösterecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları