hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi En Çok Satan Telefonlar Arasında Yer Edindi

    Xiaomi En Çok Satan Telefonlar Arasında Yer Edindi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Normalde iPhone ve Samsung Galaxy modelleriyle dolu olan en çok satan telefonlar listesinde bu kez ilk 10’a Xiaomi’nin bir telefonu da girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çinli telefon üreticileri özellikle son yıllarda Samsung ve Apple gibi devlere ciddi bir rakip haline gelmiş durumda. Xiaomi, Huawei, Honor, vivo, Oppo gibi şirketler şu anda akıllı telefon pazarında kayda değer pazar paylarına sahip. Ancak söz konusu en çok satan telefonlar olduğunda, genelde iPhone ve Samsung Galaxy modellerinin domine ettiği bir listeyle karşılaşıyoruz. Bu durum 2024’ün ikinci çeyreğinde de değişmedi. En çok satan telefonlar listesinde ilk 10’a Çin’den tek bir telefon girebildi. O da bir Xiaomi modeli oldu.

    En çok satan telefonlar listesinde ilk 10’a girebilen tek Çin çıkışlı telefon Redmi 13C 4G oldu. Xiaomi’nin popüler telefonu, listede sekizinci sırada yer aldı. İlk sırayı ise tahmin edeceğiniz gibi iPhone 15 aldı. Hatta ilk üçün geri kalanını da iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro doldurdu. Dördüncü ve beşinci sırayı Galaxy A15’in 4G ve 5G versiyonları alırken, Samsung’un son amiral gemisi modeli Galaxy S24 Ultra’nın dokuzuncu sırada kalması dikkat çekici. Galaxy S24 serisinin standart modeli ise ilk 10’a giremedi.

    Xiaomi, Çin’de Huawei ve Honor gibi rakiplerinin gerisinde kalmış olsa da özellikle global pazarda Çinli rakiplerinden daha çok ilgi görüyor. Son çeyrekte ilk 10’a telefon sokabilen tek Çinli telefon üreticisinin Xiaomi olması da sürpriz değil. Şirket özellikle global pazarda varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyo

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow