hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi 15 Ultra’nın dörtlü arka kamerası oldukça farklı olacak

    Xiaomi 15 Ultra’nın dörtlü arka kamerası oldukça farklı olacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Yakın bir gelecekte karşımıza çıkacak en dikkat çekici telefonlardan birisi de Xiaomi 15 Ultra olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği henüz netlik kazanmamış olsa da son dönemde gelen bilgiler, 2025’in ilk aylarında piyasaya sürüleceğine işaret ediyor. Bir ihtimal bu kış da piyasaya sürülebilecek olan telefonun lansman tarihi henüz netlik kazanmadı ama teknik özellikleri yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. Son olarak da telefonun kamera özelliklerine dair yeni detaylar paylaşıldı.

    Son dönemde akıllı telefon dünyasının en önemli bilgi kaynağı haline gelen Digital Chat Station, Xiaomi 15 Ultra’nın kamera özelliklerine dair yeni detaylar paylaştı. Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi 15 Ultra’da da öncülü gibi dörtlü bir arka kamera olacak ama bu dört kamera tamamen farklı sensörler kullanacak. Digital Chat Station, telefonun arka yüzünde yine daire şeklinde, büyük bir kamera haznesi olacağını ama bu kez o haznenin içindeki lenslerin yerleşiminin farklı olacağını söylüyor. Bunun başlıca sebebi ise hem ana lensin hem de periskop kameranın büyümüş olması.

    Hatırlarsanız Xiaomi 14 UItra’nın ana lensinde bir inçlik bir sensör vardı. Digital Chat Station, 50 megapiksellik ana lenste bu kez daha büyük ya da diyaframı daha açık bir sensör kullanıldığını söylüyor. Bu da bir inçten bile büyük bir sensörle karşı karşıya olabileceğimizi gösteriyor. Diğer yandan periskop kameranın da öncekinden çok daha büyük olacağı söyleniyor. Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılarda da telefonun 200 megapiksellik bir periskop telefoto kameraya sahip olacağı söyleniyordu. Bu periskop telefoto kamerada 4x optik zoom özelliği olacağı söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak olan Xiaomi 15 Ultra, 2K çözünürlükte çift katmanlı OLED bir ekrana sahip olacak. Apple’ın da yeni iPadlerinde kullandığı ve Tandem OLED olarak adlandırdığı bu yeni teknoloji, tek katmanlı OLED panellere kıyasla daha iyi parlaklık ve daha gelişmiş HDR performansı sunuyor.

    Daha önce gelen sızıntılara göre telefonda Snapdragon 8 Gen 4 yonga setine 24 GB RAM eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 6000 mAh olacak. Batarya kapasitesindeki bu artış yüzünden telefonun öncülünden daha kalın ve daha ağır olabileceği söyleniyor. Yine de eğer bu bilgiler doğruysa Xiaomi 15 Ultra, 2025’in ilk yarısının en etkileyici telefonlarından biri olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow