hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi 14T Pro ’nun tüm detaylarıyla gözler önüne serildi

    Xiaomi 14T Pro ’nun tüm detaylarıyla gözler önüne serildi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Xiaomi 14 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, şimdi de 14T serisini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Xiaomi 14T ve 14T Pro bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacak.

    Biz bu telefonların lansmanı için beklerken sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Son olarak da Xiaomi 14T Pro’nun tasarımını gözler önüne seren yeni bir görseli sızdırıldı. Sızdırılan bu yeni görsel, 14T Pro’nun öncülünden farklı bir kamera tasarımıyla geleceğini gösteriyor.

    Öncülü gibi Xiaomi 14T Pro da üçlü arka kamerayla geliyor. Ancak Xiaomi 13T Pro’daki üçgen şeklindeki arka kamera tasarımının yerini bu kez kare şeklinde dizilmiş bir kamera haznesi alıyor. Karenin dördüncü ayağını LED flaş oluşturuyor.

    Daha önce Geekbench veri tabanında ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi 14T Pro’nun kullanacağı yonga seti Dimensity 9300+ olacak. Hatırlarsanız telefonun öncülü de 9200+ yonga seti kullanıyordu. Yani Dimensity 9300+’a geçiş yapılmış olması seri için doğal bir evrim olarak görülebilir. Geekbench tarafından teste sokulan versiyonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz gibi Android 14 olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Xiaomi 14T Pro’nun kısa süre önce tanıtılan Redmi K70 Ultra ile oldukça benzer olması bekleniyor. Nitekim o telefon da Dimensity 9300+ yonga setini kullanıyordu. Bu iki telefon arasındaki en kayda değer farkların ise kamera özelliklerinde ortaya çıkması bekleniyor. Zira Xiaomi 14T Pro, Leica markalı kameralarla gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow