hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    vivo’nun yeni amiral gemisi : X200

    vivo’nun yeni amiral gemisi : X200
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Hem Qualcomm hem de MediaTek merakla beklenen yeni nesil yonga setlerini önümüzdeki ay çıkaracak. Snapdragon 8 Gen 4 ve Dimensity 9400’ün çıkışıyla birlikte, yeni amiral gemisi akıllı telefonların lansmanları da peşi sıra gerçekleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu dalgayı başlatacak telefon ise vivo X200 olacak. vivo’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonları (X200, X200 Pro ve X200+), MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’le piyasaya sürülen ilk telefonlar olacak.

    Çıkış tarihi iyiden iyiye yaklaşan vivo X200 serisi, sızıntı ve söylentilere konu olmaya devam ediyor. vivo’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu, bugün de sızdırılan yeni görselleriyle gündeme taşındı. Sızdırılan bu yeni görseller, özellikle telefonun ekranını net bir şekilde görmemizi sağladı.

    vivo X200, yukarıda da belirttiğimiz gibi Dimensity 9400 yonga setinden güç alacak. Dimensity 9400, yine aynı dönemde çıkacak Snapdragon 8 Gen 4’e yakın bir performans sunacak. Daha önce sızdırılan bilgilere göre vivo X200 oldukça ince bir gövdeye sahip olacak. X200’ün kalınlığının 9 milimetrenin altında olacağı belirtiliyor.

    vivo X200’ün ekran boyutu henüz netlik kazanmış değil. Ancak bunun 6.3 ila 6.4 inç arasında bir ekran olacağı söyleniyor. Bu OLED ekranın çözünürlüğü ise 1.5K olacak. Pro modelinin aksine standart model düz bir ekrana sahip olacak. Hatırlarsanız daha önce gelen bilgiler Pro modelinde 6.7 inçlik kıvrımlı bir ekran olacağını ortaya çıkarmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun 50 megapiksellik ana lensi bir Sony sensör kullanacak. Ona 3x optik zoom özelliğine sahip orta segment bir telefoto kamera eşlik edecek. Bunların yanında üçüncü bir lens daha olacak ama onun detayları henüz netlik kazanmış değil.

    Bildiğiniz gibi vivo X100’de 120W hızlı şarj özelliği bulunuyordu. Bu yüzden X200’ün şarj hızının da en az 120W olacağı düşünülüyordu. Ancak dün ortaya çıkan yeni bilgilere bakılırsa vivo X200’ün şarj hızı 90W olacak. Yani telefonun şarj hızı öncülü kadar bile yüksek olmayacak.

    Bunun nedeni netlik kazanmış değil. Ancak vivo’nun batarya kapasitesini arttırmak için şarj hızından feragat etmiş olabileceği düşünülüyor. Nitekim Digital Chat Station tarafından paylaşılan son bilgiler, telefonda 5500-5600 mAh’lık bir batarya olacağını söylüyor ki bu da X100’den daha büyük. Ama daha önemlisi, vivo X100’ün aksine X200, kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow