hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    vivo X200 ve X200 Pro’nun lansmanı beklenenden önce gerçekleşebilir

    vivo X200 ve X200 Pro’nun lansmanı beklenenden önce gerçekleşebilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    vivo, geçtiğimiz yıl vivo X100 serisini kasım ayında piyasaya sürmüştü. Ancak şirket bu yıl yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için kasım ayını beklemeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son haftalarda gelen sızıntılar sayesinde vivo X200 serisinin ekim ayında çıkacağı artık büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Gelen son bilgilerde, telefonun ekim ayı ortasında, 14-16 Ekim tarihleri arasında tanıtılacağı söyleniyordu. Ancak görünen o ki vivo X200 serisinin lansmanı daha da erken bir tarihte gerçekleşecek.
    vivo, dün resmi olarak tanıtılan iPhone 16 serisine doğrudan rakip olmasını umduğu yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını ekim ayı başında piyasaya sürecek. Ancak şimdilik daha net bir lansman tarihi belli olmadı.

    vivo’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonları (X200, X200 Pro ve X200+), MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’le piyasaya sürülen ilk telefonlar olacak. Gelen bu son bilgi, Dimensity 9400’ün lansmanının da ekim ayı başında gerçekleşeceği anlamına geliyor. Görünen o ki MediaTek, yeni nesil yonga setini tanıtma konusunda Qualcomm’dan daha erken davranacak. Dimensity 9400’ün yine aynı dönemde çıkacak Snapdragon 8 Gen 4’e yakın bir performans sunması bekleniyor.

    Daha önce sızdırılan bilgilere göre vivo X200 oldukça ince bir gövdeye sahip olacak. X200’ün kalınlığının 9 milimetrenin altında olacağı belirtiliyor. X200’ün ekran boyutu henüz netlik kazanmış değil. Ancak bunun 6.3 ila 6.4 inç arasında bir ekran olacağı söyleniyor. Bu OLED ekranın çözünürlüğü ise 1.5K olacak. Pro modelinin aksine standart model düz bir ekrana sahip olacak. Hatırlarsanız daha önce gelen bilgiler Pro modelinde 6.7 inçlik kıvrımlı bir ekran olacağını ortaya çıkarmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun 50 megapiksellik ana lensi bir Sony sensör kullanacak. Ona 3x optik zoom özelliğine sahip orta segment bir telefoto kamera eşlik edecek. Bunların yanında üçüncü bir lens daha olacak ama onun detayları henüz netlik kazanmış değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow