hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vision Pro’ya rakip olacak modelini rafa kaldırdı

    Vision Pro’ya rakip olacak modelini rafa kaldırdı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    VR ve AR başlıkları konusunda en çok yatırım yapan şirketlerden biri olan Meta, Meta Quest modelleriyle bu alanda yıllardır varlık gösteriyor. Ancak bu alanda rekabet kısa süre önce çok daha ciddi bir hal aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çünkü Apple da ilk VR/AR başlığını çıkardı. Apple’ın Vision Pro ile birlikte bu pazara girmesi, Meta’yı da harekete geçirdi. Nitekim şirket Apple Vision Pro’ya doğrudan rakip olacak daha premium bir VR/AR başlığı üzerinde çalışmaya başladı. Ancak Apple Vision Pro’nun yüksek maliyeti yüzünden sıkıntı yaşaması, Meta’yı da bu projeden caydırdı. Gelen son haberler, Meta’nın Vision Pro’ya rakip olarak geliştirdiği yeni VR/AR başlığını rafa kaldırdığını gösteriyor.

    Meta’nın VR departmanı, bir süredir bu başlığın maliyetini 1000 doların altına düşürmeye çalışıyordu. Ancak Vision Pro’da da kullanılan microLED’lerin son derece maliyetli olması, bunu imkansız hale getirdi. Bu da cihazın maliyetini 1500 doların altına düşürmenin yakın bir gelecekte mümkün olmayacağını gösterdi. 3500 dolara satışa çıkan Apple Vision Pro bile başarısız olmuşken kendilerinin 2000-2500 dolarlık bir başlıkla başarılı olmalarının pek mümkün olmayacağını kabullenen Meta, günün sonunda bu projeden vazgeçti.

    Zaten Apple da bu Pro başlık sevdasından vazgeçmiş gibi duruyor. Apple cephesinden gelen haberler, şirketin Vision Pro 2 yerine Vision Pro’nun daha düşük maliyetli versiyonuna odaklanmaya başladığını söylüyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow