"Uzay Kampı" yarıyıl tatilinde uzay macerası yaşatacak
Eğitim yılı boyunca süresi ve içeriği gelen talebe göre özelleştirilebilen programlarıyla hizmet veren Uzay Kampı Türkiye, yarıyıl tatilinde de iki ve beş günlük programlar sunacak. Son iki yılda yapılan yeniliklerle müfredatını zenginleştiren ve özellikle bu yıl, bir uzay istasyonu modelini uzay mekiği görevine entegre ederek önemli bir gelişmeye imza atan kampta, eğlence ve uzay teknolojileri eğitimi birarada yaşanacak.
İzmir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde kurulu kampta, 7-15 yaş aralığındaki öğrenciler, yarıyıl tatilinde düzenlenecek programlarda uzay istasyonlu uçuş görevi, sıfır yerçekimi simülatöründe ağırlıksızlık, 1/6 yerçekimi koltuğunda Ay yürüyüşü, insanlı manevra ünitesi simülatörüyle sürtünmesiz ortamda hareket, robolab sınıfında robot tasarımı, gözlemevinde teleskopla gökyüzünün incelenmesi gibi birçok etkinliğe katılarak uygulamalı eğitim alacak. Okulların kapanmasının hemen ardından, 25 Ocak 2015'te başlayıp 6 Şubat’a kadar devam edecek programlar şöyle
Cuma günü "karne" heyecanı
Beş günlük programda, uzay istasyonu ve uzay mekiğiyle sanal uzay uçuşu, simülatör kullanımı, tek kademeli model roket yapımı ve uçurulması, sanal Mars keşfi, dijital gezegenevinde astronomi, sihirli küre gibi etkinliklerle uzay bilimleri ve teknolojilerine ilginin artırılması ve özgüven gelişiminin sağlanması hedefleniyor. 9-15 yaş grubundan katılımcılar, Uzay Kampı Türkiye eğitim merkezinde yer alan bütün simülatörleri kullanıp uzay uçuşlarının geçmişini, bugününü ve geleceğini öğrenecek.
Robot aktiviteli programda, dobot teknolojilerinin uzay araştırmalarındaki kullanımı uygulamalarla anlatılacak. Bu program diğerlerine göre biraz daha ileri seviyede olduğu için en az 12 yaşındaki öğrenciler kabul ediliyor. Öğrenciler, özel tasarımlı laboratuvarda kendi model robotlarını inşa ederken dizayn süreçlerini, bu süreçlerde mühendislerin ne tür görevler aldıklarını ve takım bireylerinin işbirliği yaparak zorlu problemleri nasıl çözebileceklerini öğrenecek. Robotlarla ilgili aktivitelerin yanısıra uzay mekiği ve uzay istasyonuyla sanal uzay uçuşu, astronot simülatörlerinin kullanımı, dijital gezegenevinde konum astronomisi eğitimi, uzay mürettebat sistemleri ve uzay tarihi eğitimleri gibi faaliyetler de bulunuyor.
Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış programda ise uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay uçuşu yapılıyor, astronot simülatörleri, insanlı uzay uçuşlarının tarihçesi, mürettebat sistemleri ve temel astronomi konularında uygulamalı eğitim veriliyor. Bu programa da 9-15 yaş grubundan tüm öğrenciler katılabilir.
Diğeri de bir ebeveyn veya 18 yaşından büyük bir refakatçi ve 7-11 yaş grubundan bir çocuğun birlikte katıldıkları program. Uzay istasyonu ve uzay mekiğiyle uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi takım çalışması gerektiren etkinliklerle çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirip, özgüven kazanmaları hedefleniyor.
Geçmişten günümüze yolcu uçakları
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!