hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlüler ve influencerlar için özel sohbet robotları

    Ünlüler ve influencerlar için özel sohbet robotları
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Google’ın ünlüleri ve YouTube fenomenlerini temel alan yeni yapay zeka destekli sohbet robotları oluşturduğu bildiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fikir çığır açıcı değil – Character.ai gibi yeni girişimler ve Meta gibi şirketler zaten bu tür ürünleri piyasaya sürdü, ancak Google’ın şu ana kadarki yapay zeka stratejisi de çığır açıcı.

    The Information’ın Pazartesi günkü haberine göre şirketin ünlü sohbet robotları, şirketin Gemini geniş dil modelleri ailesi tarafından desteklenecek. Şirket, ünlülerin yanı sıra influencerlar ile de ortaklıklar kurmaya çalışıyor ve aynı zamanda insanların yalnızca kişiliklerini ve görünümlerini tanımlayarak kendi sohbet robotlarını oluşturmalarına olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

    Bu, Character.ai’nin zaten yapmanıza izin verdiği bir şey. Hatta: Character.ai’nin kurucu ortaklarından biri olan Noam Shazeer, eski bir Google mühendisi ve günümüzün üretken yapay zekasını mümkün kılan temel teknoloji olan “transformers”ın yaratıcılarından biridir. Şirketin hangi ünlülerle veya fenomenlerle ortaklık kurabileceği henüz belli değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örneğin Meta’nın sohbet robotları, TikTok yıldızı Charli D’Amelio, YouTube fenomeni Mr. Beast, Snoop Dogg, Tom Brady ve Paris Hilton gibi kişilikleri temel alırken, Character.ai’nin karakterleri arasında politikacılar, filozoflar ve hatta kurgusal karakterler yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow