hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üç kez katlanabilen telefon gün sayıyor

    Üç kez katlanabilen telefon gün sayıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Huawei üç kez katlanabilen telefonunu önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtacak. Bildiğiniz gibi katlanabilir telefonlar bugün akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllı telefon pazarındaki payları her geçen gün artan bu modeller, önümüzdeki dönemde daha da popüler hale gelecek gibi duruyor. Katlanabilir telefonlar sadece daha popüler hale gelmiyor, aynı zamanda gitgide çeşitleniyor.

    Bugüne hem dikine hem de yatay olarak katlanabilen pek çok farklı model bulunuyor. Çok yakında bunlara bir de üç kez katlanabilen telefonlar eklenecek. Katlanabilir telefonların bu yeni jenerasyonuna öncülük eden şirket ise Huawei.

    Hatırlarsanız son haftalarda gelen sızıntılar, Huawei’nin üç kez katlanabilen telefonunu ortaya çıkarmıştı. Merak uyandıran bu telefon, önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak. Bugün Huawei tarafından paylaşılan tanıtım afişi, heyecanla beklenen bu telefonun lansmanının 10 Eylül’de gerçekleşeceğini ortaya çıkardı.

    Daha önce gelen sızıntılarda telefonu Huawei CEO’su Richard Yu’nun elinde görme şansı yakalamıştık. Sızdırılan bu görseller, telefonun katlanmış haldeyken ne kadar ince durduğunu gözler önüne sermişti. Üç kez katlanan bir telefon için bunun oldukça etkileyici olduğunu söylememiz gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan dikkat çeken bir diğer detay da telefonun arka kamera tasarımı oldu. Üç kez katlanabilen telefonun kamera yuvası, Mate X5’teki kamera tasarımını andırıyor. Bunun ötesinde telefona dair bilinenler oldukça kısıtlı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow