hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’de girişimler başlamadan bitiyor

    Türkiye’de girişimler başlamadan bitiyor
    expand

    Küçük çaplı, büyük çaplı ya da tamamen orta segmentteki bir girişimin; yaşama ömrü ise ortalama olarak 4 yıl şeklinde belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası platformlarda sık sık gündeme gelen girişimcilik, start-up ya da bir başka deyişle iş kurma eylemi; daha başlamadan sonlanıveriyor.

    Yapılan araştırmalar kapsamında da teknoloji, bilişim ve bulut üzerine yapılmaya çalışan girişimler zaten birçok işletmenin ana konusu. Ancak bunlar hemen hemen birçok işletme veya kurum tarafından gerçekleştirilecek hedefler arasında yer alsa da, henüz ortak bir iş birliği veya daha farklı bir çalışma söz konusu değil.

    Özellikle de yetersiz fonlama, yetersiz bilgi ve heyecanı kaybetme problemleri yüzünden Türkiye’ de girişimler başlamadan bitiyor. Bu noktada da oldukça ilginç anektodlar yer alıyor.

    Bahsedilen anektodlar arasında kalifiye personel, yeterli donanım eksikliği, donanımları işleyecek yazılımsal sıkıntılar ve daha bir çok farklı etmen etrafında birleştirilmiş bu faktörler Türkiye sınırları içerisinde daha fazla hissediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En inovatif girişimlerde dahi, yetersiz ilgi ve kısa veya kolay yoldan para kazanma arzusunun sürekli gündeme getirilmesi nedeniyle de girişimciler ya da projeler havada kalabiliyor.

    iPhone’u ABD hükümeti icat etti iddiası

    Girişimlerin desteklenmesi, fonlanmasının sağlanması noktasında ise büyük eksiklikler görülüyor. En büyük örneğini halen Türkiye’ de KickStarter tarzı bir fonlama programının olmaması yönünde düşünebiliriz. Öyle ki KickStarter bir çok girişimin desteklenmesine, kitlelere ulaşmasına ve ihtiyaç olan fon kaynağına ulaşmasını sağlıyor.

    Belki tüm bu sayılan faktörlerdeki olumsuzlukların giderilmesi adına, fonlama kaynaklarının sağlanması, gerekli girişimcilik eğitimlerinin verilmesi, personel ihtiyaçlarına karşılıklar aranması, yazılımsal açıdan yetkinliğin sağlanması gibi bir çok konu yeniden gözden geçirilebilir. Bu sayede Türkiye’ den de KickStarter tarzı bir fonlama sisteminin çıktığını görmek mümkün olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow