Trump, Qualcomm satışına onay vermedi

Qualcomm hissedarları, Broadcom’un teklifini yetersiz bulmuş ve 2016 yılında şirketin hisse değerinin 80 doları geçtiğini hatırlatmıştı. Bunun üzerine bir süre sessiz kalan Broadcom, bu yılın başlarında çok daha iyi bir teklifle Qualcomm’un kapısını çalmıştı. 70 dolarlık teklifini 82 dolar olarak güncelleyen Broadcom, ABD’li yonga seti üreticisinden bir kez daha ret yanıtı almıştı.
Bir süredir teknoloji gündemini meşgul eden Broadcom – Qualcomm flörtüne ABD Başkanı Donald Trump el attı. Hatırlanacağı üzere iki çip üreticisi arasındaki ilk temas geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti. Broadcom, Qualcomm’u satın almak için harekete geçmiş ve hisse başına 70 dolarlık bir teklif yapmıştı.
Bunun üzerine Qualcomm’un kurul kararındaki 6 sandalye sahibini ikna çalışmalarına başlayan Broadcom’un önünü bu sefer de Trump kesti. Trump, Qualcomm’un satışının küresel bir risk anlamına geldiğini belirterek bu satışa ABD hükümeti olarak izin vermeyeceklerini belirtti.
Bilindiği üzere Broadcom, ABD kökenli bir şirket. Fakat kısa süre önce Singapur’a geçen Broadcom, ABD ile bağlarını koparmıştı. Şimdi ABD aynı şeyin Qualcomm’un da başına gelmesini istemiyor. Keza Qualcomm’un şu aralar 5G üzerine önemli çalışmaları mevcut. ABD bu çalışmaların Singapur inisiyatifine geçmesini istemiyor.
Trump’un bu girişimiyle birlikte Qualcomm’la, Broadcom arasındaki diyalog da tamamen kesilmiş oldu. Bu ABD Başkanı’nın teknoloji sektörüne ilk karışması değil. Muhtemelen son da olmayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında