hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla robotaksilerin tanıtımı sonbahara kaldı

    Tesla robotaksilerin tanıtımı sonbahara kaldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Normalde önümüzdeki ay tanıtılması beklenen araçların lansmanı ekim ayına ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yakın gelecekte hayatımıza girecek yeni teknolojilerden biri de robotaksiler olacak gibi görünüyor. Bugün Tesla’dan Amazon’a, General Motors’tan Rolls-Royce’a pek çok şirket otonom robotaksiler üzerinde çalışıyor. Hatta bunlardan bazıları test sürüşlerine başlamış durumda. Ancak otonom sürüş teknolojilerinin hala istenen noktaya gelememiş olması, bu girişimlerin önünde önemli bir engel olmaya devam ediyor.

    Nitekim Tesla da robotaksi projesinde beklediğinden daha yavaş ilerliyor gibi görünüyor. Normalde şirketin ilk robotaksisini önümüzdeki ay tanıtması bekleniyordu. Ancak araçların bu etkinliğe kadar istenen noktaya gelmeyeceğini fark eden Tesla robotaksilerini tanıtacağı etkinliği erteledi. Normalde ağustos ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik iki ay ileriye, yani ekim ayına alındı.

    Tesla bu erteleme kararını, robotaksi projesi üzerinde çalışan ekibe daha fazla zaman tanımak istedikleri için verdiklerini söylüyor. Ancak bu aslında Tesla için şaşırtıcı bir karar. Çünkü şirket daha önce Cybertruck ve insansı robotu gibi yeni projelerini pek de hazır olmadıkları halde görücüye çıkarmakta bir beis görmemişti. Hal böyleyken Tesla robotaksinin tanıtımının ertelenmesi, bu projenin o seviyelerde bile olmayabileceğini düşündürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nitekim bu duyuru piyasalarda da endişeyle karşılandı. Tesla Motors’un hisseleri bu açıklamanın ardından yüzde 8 değer kaybetti. Yatırımcılar Tesla’nın sürücüsüz robotaksilerini söylediği kadar erken bir tarihte trafiğe sürmesine şüpheyle bakıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow