Televizyon değil, teknoloji harikası!
Geçmişte tüp teknolojisiyle sadece yayınların izlenmesini sağlayan televizyonlar, yerini LED ve 3 boyut teknolojisine sahip, internete girilebilen, yayınları kaydedebilen, bilgisayar ve cep telefonlarına kablosuz ağ ve bluetooth ile bağlanabilen ve kumandasında klavye özelliği bulunan "teknoloji harikalarına" bıraktı.
Yeni televizyonlara çeşitli programlar yüklenebiliyor, sensörleri sayesinde ortamın ışığına göre parlaklığını ve renk tonlarını ayarlayabiliyor, hatta kendisini izleyen olup olmadığını anlayıp, gerekirse kendisini kapatabiliyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, televizyonların siyah-beyaz ekranlar ve tek kanal ile başlayan, daha sonra renkli ekranlar ve stereo sesle devam eden gelişimleri, son yıllarda çok hızlanarak, LED ekranda 3 boyutlu görüntü ve 6 kanal ses sunan, bilgisayarların özelliklerini taşıyan gelişmiş cihazlara dönüşmeleriyle "baş döndürücü" hale geldi.
Geçmişte ayrı ayrı cihazlarla gerçekleştirilen pek çok fonksiyonu üzerinde toplayan günümüz televizyonları, artık 2 boyutlu görüntüyü 3 boyutluya çeviriyor, yayınları kaydediyor, internette gezinmeyi sağlıyor, cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazlara kablosuz olarak bağlanıyor, hatta kendisini izleyen olup olmadığını "fark edip", gerekirse kapanıyor.
Televizyondan görüntülü sohbet
Televizyon üreticilerinin son dönemde üzerinde durduğu en yeni özelliklerden birisi, internette gezinebilme imkanı. Televizyonlar internete, kablosuz olarak ya da bilgisayarların da kullandığı eternet kablosu aracılığıyla bağlanabiliyor.
İlk modellerde, yalnızca video ve fotoğraf paylaşımı sağlayan sitelerde ya da sosyal ağlarda gezinme imkanı sunuluyordu. Son modeller artık bilgisayardaki gibi site adresi yazıp, her sitede dolaşmaya imkan veriyor.
Kumandalar da değişiyor
Gelişen bu özellikler nedeniyle, televizyonların kumandaları da değişim geçiriyor.
Bazı modellerde, kumanda üzerinde tam bilgisayar klavyesi bulunurken, kimi modeller ise akıllı cep telefonlarıyla "bluetooth" bağlantısı kurup, onun klavyesini kullanabilmenizi sağlıyor. Hatta,televizyonun fonksiyonlarını cep telefonu üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
İzleyicisini görebilen televizyon
Üreticiler işi daha ileri boyuta taşıyarak, televizyonlarını, kendini izleyen birileri olup olmadığını algılamasını sağlayan kamera ve sensörlerle donatıyor.
Bu özelliğe sahip televizyon, odada birileri var ancak kendisini izleyen yoksa, enerji tasarrufu için ekran parlaklığını azaltıyor. Odada hiç kimse yoksa da, görüntüyü karartıp sadece sesi veriyor. Hatta belli bir süre sonra kendisini kapatıyor. Bir çocuk ekrana çok yaklaşırsa ise uyarı sinyali çıkarıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'